I Paris, og andre byer i Frankrike, må butikkene beskytte seg mot ruteknusing og plyndring. Zara, Apple, Bershka, JD og Pull&Bear forventer at ekstremvenstre, og andre som bare benytter anledningen, vil gå løs på butikkene. Monoprix-supermarkeder er også forberedt.

Denne søndagskvelden vil sannsynligvis by på både vold og hærverk. Valget er også sammenfallende med den første helgen av sommersalget, sier Thierry Véron, presidenten i Paris’ handelsstandsforening (Facap), til Le Figaro. Det er en svært viktig salgsperiode for butikkene.

«Valget skaper bekymringer for bedrifter», beklager Thierry Véron.

«Det overrasker meg ikke i det hele tatt at folk barrikaderer seg. Vår store bekymring er at juni 2024 blir som juni 2023, en måned preget av urbane opptøyer etter døden til Nahel, i Nanterre. Selvfølgelig er vi bekymret, vi vet ikke hva vi skal gjøre. Barrikaderer de seg, er de beskyttet, men de må stenge. Hvordan vil forsikringsselskapene ellers reagere?» spør Thierry Véron.

I hovedstaden er «visse sektorer mer berørt enn andre», for eksempel mellom République, Bastille og Nation, et «helvetes triangel» som demonstrasjoner går gjennom veldig regelmessig. I disse områdene er butikkene spesielt bekymret.

 

Le Figaro

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.