Stillbilde fra video: TikTok.

I en video datert 2. desember på TikTok-kontoen til mannen fra Mali som lørdag kniv­skadet tre personer på jernbane­stasjonen Gare de Lyon i Paris, uttrykker han et ønske om at Allah skal ta imot ham i paradiset.

I andre videoer uttrykker Sagou Gouno Kassogue (32) en dyp motvilje mot Frankrike og nevner spesielt landets militære nærvær i Mali, skriver Le Figaro.

Malieren kom sjøveien til Italia i 2016, og fikk opphold på såkalt sekundær beskyttelse i 2019, opplyser Corriere della Sera. 32-åringen dro fra Italia til Paris to dager før han gikk til aksjon ved en av de største jernbane­stasjonene i den franske hoved­staden. Kassogue dro altså ens ærend til Frankrike for å gå til angrep.

Til tross for at 32-åringen etter pågripelsen også skal ha snakket om at han ville drepe franskmenn, behandler franske myndig­heter saken kun som et utslag av psykiatri og ikke terror, til tross for at hans handlinger spredte frykt og var i tråd med en tanke hos ham. Han sitter derfor heller ikke lenger i normal varetekt, men er i stedet anbrakt i en klinikk hos politiet i Paris.

Saken reiser spørsmål om hvorvidt franske myndig­heter utnytter den psykiatriske lidelsen til 32-åringen, som likevel har gyldig italiensk førerkort, til å skjule at angrepet ikke desto mindre hadde en terroristisk natur.

Norske medier med NTB i spissen har ikke identifisert Kassogue og heller ikke opplyst i detalj om sakens fakta, men vært nøye med å sitere politi­ledelsen i Paris på at ingenting tyder på terror, innen de la saken død.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som ebok her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.