Stillbilde: TikTok

Kassogue Sagou Gouno, 32-åringen som lørdag skadet tre personer i et angrep på jernbanestasjonen Gare de Lyon i Paris, har i flere videoer på TikTok lagt for dagen et kraftig og generelt hat mot Frankrike og franskmenn.

32-åringen viser bitterhet overfor Frankrikes fremferd i Afrika tidligere i historien. I en video som er offentliggjort av Il Fatto Quotidiano, sier han:

Jeg er ikke fransk. Jeg vil ikke være fransk. Jeg liker ikke Frankrike. Jeg hater alle franskmenn. Å ødelegge Frankrike er min livsoppgave. Det er franskmennene som har tatt fra meg min rett til å leve. Det er franskmennene som har tatt verdigheten fra meg. Det er franskmennene som har stjålet mine eiendeler. Det er franskmennene som har ødelagt landet mitt, hele kontinentet mitt, fra ende til annen. Det var franskmennene som tok besteforeldrene mine som slaver. Det var franskmennene som satte mine besteforeldre i tvangsarbeid for egen vinnings skyld. Frankrike må forstå at jeg ikke tilgir.

Corriere della Sera har offentliggjort en annen video, der han gir uttrykk for at situasjonen ikke er stort annerledes i dag:

Frankrike er maliernes verste fiende. Frankrike har vært Afrikas fiende og har nå anstrengt seg for å bli Afrikas verste fiende. Det gjelder spesielt dagens regjering. Den ser annerledes på afrikanerne, og kommer aldri til å se på dem på noen annen måte. Frankrike behandler oss,alle afrikanere, uten unntak, som dyr.

På høyresiden i fransk politikk omtaler man disse ordene som uttrykk for antifransk rasisme hos 32-åringen, som bodde i Italia og dro ens ærend til Frankrike for å gå til angrep på franskmenn.

Spørsmålet er hvor utbredt slike oppfatninger er blant afrikanere uten en psykiatrisk forhistorie.

Migranters motvilje, for ikke å si fiendtlighet, til vertssamfunnet er noe den italienske Midtøsten-korrespondenten Lorenzo Cremonesi også har opplevd i Milano.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som ebok her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.