Macron har bedt det franske folk om å ta regningen for flere tiårs mislykket innvandringspolitikk. Da folket sendte regningen i retur, tok han i bruk unntakslovgivning og tvang igjennom sin pensjonsreform.

Systemet er ved å knekke sammen under belastningen av alle pengene som går til det voksende antall mennesker som ikke er i arbeid – er det derfor Macron ser seg nødt til å heve pensjonsalderen?

Indirekte «jizya»

Macrons argument er at uten denne reformen vil den franske velferdsstat bukke under. En annen mulighet er at den franske velferdsstat er ved å bukke under i møte med migrasjonsbefolkningen. At Macron ber folket jobbe mer for å forsørge migrantene. 

For muslimer er det riktig at ikke-muslimer forsørger dem. Koranen befaler dem å kjempe mot jøder og kristne inntil de underkaster seg og betaler «jizya», en skatt pålagt ikke-troende. 

Macron fjernet luksusur 

Folket blir bedt om å betale, men lite tyder på at Macron selv har til hensikt å stramme inn livremmen. Nylig ble han gjort til latter etter at han under en TV-diskusjon hvor temaet var at folket måtte ofre seg, skjulte hendene under bordet mens han tok av seg sin luksusklokke.

Elitenes hykleri er bare ett av aspektene ved krisen Frankrike opplever. En studie fra 2016 rangerte Frankrikes velferdssystem som det mest generøse i verden, og det har neppe endret seg nevneverdig siden den gang. 

– Frankrikes underskudd på sosialbudsjettet var rundt 20 milliarder euro i 2012, viste studien – og problemet har vokst siden det.

– De mest generøse utgiftene til sosial velferd

Reuters rapporterte i september 2020 at «Frankrikes trygdeunderskudd vil nå rekordnivåer iår». Prognosene lød på 44 milliarder euro, «noe som langt overgår det underskudd regjeringen forventet ifjor [2019]». 

Studien fra 2016 bemerker at Frankrike «har de mest generøse utgiftene til sosial velferd». De utgjør 31,5 prosent av BNP. 

Hvorfor har Frankrike overhodet behov for et så massivt generøst velferdssystem? Svaret involverer et annet tema som få innen de franske politiske elitene våger å se i øynene. 

Innvandrere og velferdsydelser

En Brookings-studie, også fra 2016, viste at mens femten prosent av innfødte franske femten- til 29-åringer var arbeidsledige, var hele førti prosent av migrantene i tilsvarende alder fra Nord-Afrika, Afrika syd for Sahara og Tyrkia arbeidsløse. 

Det er disse menneskene som er bragt inn i landet for å tjene som arbeidskraft for at den innfødte franske befolkningen skulle kunne eldes – og pensjonerte seg i verdighet til tross for at de har holdt opp med å reprodusere seg. 

Preget av fattigdom og sosialhjelp

Disse menneskene burde for å legitimere sitt opphold i landet, ha den laveste arbeidsledigheten av alle – ikke den høyeste.

Brookings observerte at «innvandrede og deres etterkommere har en tendens til å konsentrere seg om offentlige boligprosjekter fra 1960- og 1970-tallet i bydeler med lav husleie. I Frankrike er disse lokalisert i byenes utkanter og er kjent som ‘banlieues’ eller ‘cités’». Disse områdene er overveiende muslimske: 

– Andelen innbyggere med nordafrikansk opprinnelse kan være svært høy, men den er aldri altomfattende; andre afrikanere, tyrkere og ikke-innvandrede franskmenn bor sammen med arabere og berbere fra Algerie, Marokko og Tunisia. (…) Disse nabolagene er preget av fattigdom og velferdsydelser.

Riktig at ikke-muslimer forsørger dem

For muslimer er det riktig ifølge Koranen, at ikke-muslimer forsørger dem. Deres hellige bok befaler muslimer å kjempe mot jøder og kristne inntil de underkaster seg, føler seg underkuet og betaler «jizya», en skatt pålagt ikke-troende (9:29). 

Kalifen Umar sa at betaling fra ikke-muslimer som ble underlagt muslimsk styre (dhimmier) er kilden til muslimenes levebrød: «Jeg råder deg til å oppfylle Allahs konvensjon (inngått med dhimmiene) siden det er profetens konvensjonen og kilden til dine pårørendes levebrød (dvs. skatt pålagt dhimmiene) (Bukhari 4.53.388). 

Velferdsskattlegning av vantro

Den britiske jihad-predikanten Anjem Choudary sa i 2013:

– Vi er på Jihad Seekers Allowance, vi tar jizya (beskyttelsespenger som betales til muslimer av ikke-muslimer), penger som allikevel tilhører oss. Den normale situasjonen er å ta penger fra kafirer (vantroende), er det ikke? Så dette er en normal situasjon. De jobber og gir oss pengene. 

Ikke alle franske muslimer lener seg tilbake og forventer at staten tar regningene. Men arbeidsløshetstallene viser at problemet med velferdssystemet i stor grad henger sammen med masseinnvandringen.

Krybben er tom og det brenner i gatene

Nu er krybben tom og Frankrike står i flammer. Protestene er enorme og ødeleggende. Millioner av mennesker tar til gatene over hele Frankrike. For kort tid siden satte Macron inn en hærstyrke på 13.000 politibetjenter mot folkemengden – men om politiets sympati ligger hos Macron om det virkelig utarter, er ikke gitt. 

I lys av dette kan man spørre seg om det var verdt for nasjonen Frankrike å åpne velferdssystemet for enorme mengder migranter?

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.