Gare de Lyon i Paris. Foto: Francois Mori / AP / NTB.

Politi som etterforsker kniv­angrepet på jernbane­stasjonen Gare de Lyon i Paris lørdag morgen, har fattet interesse for en Tiktok-kanal med angriperens navn, der en video forkynner at «Afrika må aldri tilgi Frankrike». Kanalen hadde også videoer med «religiøst innhold», skriver Le Figaro.

Mannen som skadet tre personer på Gare de Lyon, ble raskt identifisert som Kassogue S. og flere internett­brukere oppdaget kanalen som muligens kan knyttes til den 32 år gamle mannen fra Mali, som ble overmannet av publikum og arrestert av politiet etter å ha skadet en eldre mann livstruende.

Det har ikke vært mulig å få bekreftet om den arresterte 32-åringen er eieren av kanalen, der man kan se en video hvor en ung afrikansk mann sier at Afrika ikke må tilgi Frankrike.

En kilde som har innsikt i etter­forskningen, sier – noe kryptisk – til Le Figaro: «Angriperens motiver kan være religiøse, men terror­sporet er utelukket».

Voldsepisoden på en av de store hoved­jernbane­stasjonene i Paris denne lørdagen har utløst en rekke kommentarer fra politisk hold, fremfor alt Frankrikes høyreside.

Rassemblement Nationals (RN) leder Jordan Bardella sier at lidelsene som skyldes den anarkistiske innvandringen, ikke er uunngåelige og at partiet hans har til hensikt å bringe Frankrike i orden igjen.

Éric Zemmour, leder for partiet Reconquête og tidligere president­kandidat, sier at Frankrike må suspendere Schengen-avtalen.

Mannen som italienske medier identifiserer som Sagou Gouno Kassogue, har lovlig opphold i Italia og kunne dermed reise fritt til Frankrike.

En skjermdump fra Corriere della Sera viser en sladdet versjon av det italienske førerkortet til 32-åringen.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.