La Défense sett fra Triumfbuen i Paris. Foto: Arthur Weidmann / cc by-sa 4.0 / Wikimedia Commons.

Fransk politi arresterte nylig en 16-åring som hadde sverget troskap til den islamske staten (IS), for planlegging av et jihadist­angrep under årets sommer-OL i Paris.

Siktemålet for terrorangrepet var forretnings­distriktet La Défense, opplyser Le Figaro.

I meldinger på Telegram sa 16-åringen, som kommer fra Marignier i det østfranske departementet Haute-Savoie, at han ønsket å sprenge seg i luften som «martyr for kalifatet», skriver den franske avisen.

Tenåringsgutten ble pågrepet hjemme hos foreldrene av den innen­landske sikkerhets­tjenesten DGSI, og den nasjonale påtale­myndig­het­en for terror­bekjempelse har åpnet etter­forskning for «kriminell terroristisk tilknytning».

Under avhøret innrømmet tenåringen at han ønsket å gjennomføre et angrep under OL, «med en pistol eller et spreng­stoff­belte». Ifølge en politikilde var den mindreårige, som er fransk statsborger, «allerede under overvåkning med tanke på radikalisering».

Franske sikkerhets­myndigheter er svært bekymret for terrorfaren under Paris-OL, og setter inn store ressurser for å avverge at den franske hovedstaden rammes av terror under sommerlekene.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.