Politifolk utenfor politihovedkvarteret i Paris etter mordene der den 3. oktober 2019. Foto: Kamil Zihnioglu / AP / Scanpix.

Fem bekjente av 45-åringen som knivstakk og drepte fire politiansatte i Paris, er pågrepet, mistenkt for medvirkning.

Mickael Harpon, som jobbet ved IT-avdelingen i Paris-politiets hovedkvarter, ble skutt og drept etter å ha drept fire kollegaer 3. oktober. Knivangrepet etterforskes som en mulig terrorhandling.

45-åringen, som opprinnelig kom fra Martinique i Karibia, begynte å jobbe i politiet i 2003. Han konverterte til islam for ti år siden og ble ifølge venner og bekjente stadig mer radikal. I 2015 uttrykte han blant annet støtte til terrorangrepet mot det franske satirebladet Charlie Hebdo.

Mandag meldte Radio France og flere andre medier at fem bekjente av Harpon er pågrepet under politiaksjoner mot tre ulike adresser nord i Paris.

Det er ikke kjent hvem de pågrepne er, men ifølge franske medier hadde Harpon kontakter i ytterliggående salafistmiljøer.

(©NTB)

 
 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 249 til 180 kroner!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂