I Kastanies, på grensen mellom Tyrkia og Hellas, har mange tusen mennesker samlet seg i forsøk på å trenge seg inn i Europa. Den ytre EU-grensen er under press. Hellas bruker vannkanoner og tåregass mot migrantene som roper «Allahu Akhbar!» og vil tvinge seg inn. Migrantene tar alle mulige knep i bruk for å vekke sympati hos godhjertede og naive europeere.

Sånn ja, røyk fra bålet bør få øynene til å renne – litt barnemishandling må til. Mor skriker «desperat».

Grekeren Christos Averinos, som er bosatt i Norge, følger nøye med på hva som skjer på grensen til Hellas. Han la ut en melding på Facebook om hvordan NRK blir lurt av «gråtende» barn som løftes frem foran kameraene:

 

 

De fleste avisene legger inn bilder fra grensen mellom Tyrkia og Hellas med minst ett gråtende barn. Men det er misvisende for situasjonen som utspiller seg idet virkeligheten også kan illustreres slik: Tusenvis av unge menn som vil inn i Europa og som vil gå over lik for å få det til.

Flere videoer fra den greske grensen viser menn som kaster stein mot de greske soldatene mens de roper «Allahu Akhbar!».

Stadig flere muslimske menn samler seg ved grensen mot Hellas.

Erdogan har sendt tusenvis av unge muslimske menn mot grensen til Hellas. Dette er forsøk på invasjon. Greske soldater avfyrer varselskudd opp i luften. Tåregass kastes i begge retninger. Også tyrkiske grensevakter deltar i tåregasskasting.

A Reuters witness saw teargas canisters being thrown from the Turkish side of the border towards Greek police over a high razor wire. The Greek government later released a video it said showed Turkish border guards were firing the canisters.

Reuters

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.