Den døde skal være Mohammad Al-Arab (22) fra Aleppo. Skjermdump fra video publisert av BBC-journalisten Mughira Al Sharif. Se video nederst i artikkelen.

En tyrkisk tjenestemann beskylder Hellas for å ha drept en migrant fra Syria som forsøkte å krysse grensa. Hellas avviser anklagen.

– Det faktum at Hellas bruker tåregass og sjokkgranater, og dessuten har drept en migrant i dag, er en inhuman tilnærming, sier Omer Celik, talsmann for AKP-partiet til president Recep Tayyip Erdogan.

En video i tyrkiske medier, som ikke er verifisert av AFP, viser en mann som omtales som syrer, som ligger blodig på bakken.

Greske tjenestemenn avviser anklagen og sier videoen er falsk.

– Videoen som viser et dødsfall på grensa mellom Tyrkia og Hellas, er falske nyheter, sier regjeringstalsmann Stelios Petsas.

Flere tusen migranter har strømmet til Tyrkias grense mot Hellas etter at Erdogan før helgen kunngjorde at grensa er åpnet. Hellas har imidlertid ikke åpnet grenseovergangene på sin side og har satt inn militære for å stanse migranter som prøver å komme over.

 

 

Mohammad Al-Arab (Privat foto)

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.