Også i Göteborg hadde man naivt tillatt en fredelig demonstrasjon for Black lives matter for opp til 50 personer. Som alle andre steder så kom det tusenvis av mennesker og det ble alt annet enn fredelig. Steinkasting, hærverk, slagsmål, ruteknusing og bilbrenning i Sverige var demonstrantenes svar på hendelser i USA.

I sentrale Göteborg ble det voldsomt, skriver Aftonbladet:

En polis fick ett knytnävsslag i ansiktet och Aftonbladets team fick backa för att inte träffas av vinande stenar och rökfacklor. Det ska även ha kastats flaskor mot polisen, men ingen polis ska ha skadats allvarligt.

Rundt 30 biler ble ødelagt. Politiet mistenker at ungdommer på mopeder kjørte rundt og knuste bilvinduer, helte bensin inn i kjøretøyene og deretter tente på. Politiet sier at det er usikkert om disse bilbrannene hadde noe med demonstrasjonen å gjøre.

Her er et knippe videoer fra gårsdagens demonstrasjon.

Ikke alle demonstrantene synes at hærverk var akseptabelt. Her ser vi en som forsøker å stanse ruteknusing bare for å bli angrepet av mobben:

Det er hverken sorg eller sinne over amerikanske Floyd som er den drivende kraften. Vi hører hvordan vandalene ler. Det er moro å ødelegge sitt nye land som allikevel er dumme nok til å gi dem alt de trenger av bolig og penger.

Filmet av @MattiasZ02

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.