Tre menn ble skutt og skadet i Göteborg lørdag kveld. To unge menn er skutt og alvorlig skadet i et mistenkt mordforsøk. Den mistenkte gjerningsmannen ble skutt av politiet etter en vill biljakt.

Politiet bekrefter overfor Göteborgs-Posten at politiet skjøt en av de tre.

– Under en pågående händelse på Komettorget skjuter polisen en man som är förd till sjukhus, säger Sanna Lagerqvist på polisen.

Ifølge politiet er to av dem alvorlig skadd, mens mannen de tror skjøt de to er lettere skadd. Det er mannen som ble skutt av politiet.

Et vitne forteller til Aftonbladet at en vill biljakt gikk forut for politiets skudd.

– Det var en polisjakt och en bil jagades av polis, sen körde bilen ner i diket och det samlades massa poliser runt bilen. Det var två eller tre personer i bilen och de försökte rymma, det var då polisen avlossade tre skott, men det var en person som blev skadad. Man såg hur han föll ner när han träffades, säger ögonvittnet.

Enligt uppgift till Aftonbladet misstänktes mannen som sköts av polis för mordförsök på de två andra männen samt hot eller våld mot tjänsteman. Den flyende bilen ska ha försökt köra på en polis, som då sköt in i bilen och träffade den misstänkte i benet.

Politiet mobiliserte store styrker i forbindelse med skytingen, skriver Aftonbladet.

– Jeg hørte politiet si til ambulansepersonellet at en person ble skutt i ryggen, sa et vitne til avisen.

De to som er alvorlig skadd, er mellom 25 og 30 år gamle. Mannen politiet mistenker for å ha avfyrt skuddene er i 25-årsalderen.

Meldingen om skyteepisoden ved Komettorget kom klokka 21.33 lørdag kveld. All kollektivtrafikk i området ble stanset av hensyn til sikkerheten.

Bergsjön et av Sveriges 23 särskilt utsatta områden – ofte kalt no-go-område. Områdene preges av gjengkriminalitet, åpenlys narkoomsetning og sosial uro.

 

Göteborgs-Posten: Tre män skjutna i Göteborg

Aftonbladet: Tre unga män skjutna i Bergsjön