Mandag kveld ble en kvinne funnet drept i et lite skogområdei Högsbo, sør i Gøteborg. Kvinnen skal ha blitt funnet med et bånd rundt halsen.

En person hörde av sig till polisen på måndagskvällen med information om att det fanns en död kropp i ett mindre skogsparti i södra Göteborg.

Polisen fick in larmet strax före klockan 21.

– När vi gjorde en kontroll visade sig att uppgifterna stämde. Det är en kvinna. Sedan finns andra omständigheter som gör att vi misstänker att personen blivit bragd om livet, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid Göteborgspolisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska kvinnan bland annat ha haft band runt halsen. (Aftonbladet)

Odén har også uttalt seg til Expressen, og der avviser han kjennskap til opplysningene om at den drepte kvinnen skal ha hatt en bånd rundt halsen:

– Det är ingenting jag kan bekräfta. Jag vet inte vart den uppgiften kommer ifrån, säger Odén. (Expressen)

Ifølge svenske tabloider holder politiet tirsdag morgen fortsatt på med åstedsundersøkelser.

En kvinna har anträffats avliden i ett skogsparti i området. Med anledning av omständigheterna så har en förundersökning om mord inletts. Polisen har arbetat på platsen under kvällen med olika utredningsåtgärder och genomför nu en teknisk undersökning av fyndplatsen. Kvinnans anhöriga är inte underrättade i nuläget. Ingen ytterligare information kommer att kunna lämnas under natten. (Polisen)

Gøteborg har i flere år vært sterkt rammet av klanskriger, som bare siden mai i år har krevd minst tre dødsofre.

Död kvinna hittad i skogsparti i södra Göteborg (Aftonbladet)

Kvinna hittad död i skog – utreds som mord (Expressen)

Les også:

Sverige: 2-4 mnd fengsel for 11 klansmedlemmer etter opptøyene i Gøteborg i mai

Kjøp Klanen her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.