Tirsdag morgen i bydelen Nanterre i Paris stanset politiet en bil i en rutinekontroll. Den 17 år gamle algeriske gutten, Nahel M.,  som kjørte bilen endte med å bli skutt av politiet da han ville kjøre fra stedet. Bilen krasjet i en lyktestolpe like etter. Ambulansepersonalet lyktes ikke med forsøk på livreddende tiltak.

Det er fremdeles uklart hva som skjedde og hva som utløste skytingen. Politimannen er anholdt i påvente av etterforskningen.

Her fra en annen vinkel:

Sjåføren var «kjent av rettsvesenet for å ha nektet å følge et trafikkstopp i en kontroll» ved en tidligere anledning, skriver The Guardian.

Skytingen av den unge algerieren har skapt voldsomme reaksjoner, og ikke bare i området hvor det skjedde. Innvandrerungdom fra andre steder av Paris har trukket til Nanterre for å bli med i opptøyene. «Søppeldunker brenner i nesten hele Nanterre», sukket en politimann til Le Parisien.

Flere er blitt arrestert etter å ha angrepet politiet som svarte med tåregass og gummikuler.

Politi er blitt angrepet, biler satt i brann og barrikader er bygget flere steder. Branner er startet langs toglinjene.

Rådhuset i Mantes-la-Jolie ble påtent:

Dette er borgerkrig, skriver franskmenn i kommentarfeltet. Opptøyene skal i løpet av kvelden ha spredd seg til mange andre steder i Frankrike:

Image

Daily Mail    Le Parisien

 

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.