Under opptøyene og plyndringen som pågår i Marseille, ble i går kveld to politifolk angrepet i 1. arrondissement. Ofrene ble alvorlig skadet. Politifolkene var sivilt kledd og ikke i tjeneste.

Det har vært voldsomme opptøyer i flere franske byer etter at en 17 år gammel gutt fra Algerie ble skutt av en politimann i Paris. Trolig har ikke Frankrike opplevd så massiv uro siden opptøyene i 2005. Over 250 politifolk skal ha blitt skadet i tjeneste. Nå angripes politi også på fritiden.

De to politifolkene var sivilt kledd og ikke i tjeneste. De var rett og slett to venner som var ute for å kose seg, og på vei hjem fra en hyggelig kveld ble de tydeligvis gjenkjent av pøbelen i gata og angrepet. Ifølge lokalavisen LaProvence skal de ha blitt angrepet omtrent klokken 03.30 om natten.

De to politifolkene var i en bil, men kom inn på en vei som var sperret av en brennende søppeldumk. De ble derfor tvunget til å forlate bilen. Da ble de umiddelbart gjenkjent av den voldelige pøbelen. Den ene ble slått ned bakfra og gikk i bakken. Den andre politimannen forsøkte å hjelpe sin venn og kollega.

Volden ble filmet, og i en video på Twitter kan man høre:

– Å, er du knocket ut? På bakken, hva? Slik er det når arabere rævpuler dere!

Rett etterpå ble også den andre sivile politimannen slått ned og banket opp. Begge ble senere fraktet til sykehus med alvorlige skader, det ene offeret skal ha brukket kjevebenet.

Marseille-politiet etterforsker saken.

Les også:

Voldsomme opptøyer i Frankrike – 249 politi skadd

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.