Marseille er den nest største byen i Frankrike, og også en av landets eldste byer. Marseille har i mange år vært sterkt preget av arabisk og afrikansk innvandring.

Nå er byen også meget hardt rammet av de pågående opptøyene blant muslimske og afrikanske innvandrere som ryster det franske samfunnet. Opprøret er mange steder blitt en unnskyldning for vandalisme, vold og plyndring.

Minst 2500 branner er blitt påsatt i Frankrike under fire dager med uroligheter. 45.000 politifolk er satt inn for å stoppe de omfattende opptøyene.

Natt til lørdag var situasjonen i den sørlige havnebyen Marseille så alvorlig at ordføreren Benoît Payan appellerte om forsterkninger fra politiet. «Scenene vi ser av plyndring og vold er uakseptable», sa Payan.

I Marseille og også i Lyon og Grenoble har det vært rapporter om gjenger med væpnede opprørere som har gått rundt og satt fyr på biler og søppelkasser og plyndret butikker.

I Marseille brukte politiet tåregass mot ungdommer som kastet gjenstander mot politibiler i det gamle havnedistriktet, som er et populært reisemål for turister.

Innenriksminister Gérald Darmanin sier at politiforsterkninger er på vei til Marseille.

Det store offentlige biblioteket Alcazar skal være blant bygningene i Marseille som er blitt angrepet av opprørere. Flere videoer som sirkulerer på sosiale medier antyder at biblioteket, som inneholder mange gamle historiske manuskripter, er blitt satt i brann.

FN: Frankrike må ta et oppgjør med rasismen

AK-47 avfyres i luften og butikker plyndres under opptøyer i Frankrike

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.