FN har inntatt en aktivistrolle som vil koste organisasjonen oppslutning blant vanlige mennesker i Vesten. Det er alltid Vestens feil. FN er beskytter av de nye befolkningslag i Vesten og hvis det tilstøter dem noe finnes det bare en forklaring: Rasisme.

Det er et farlig spill FN driver. Det gir den muslimske befolkningen i Frankrike et våpen mot franskmenn. Det bare skjerper motsetningene og kan i verste fall utløse en rasekrig.

FN ber myndighetene ta grep om landets alvorlige problem med rasisme i politiet.

– Vi er bekymret over drapet på en 17-åring av nordafrikansk opphav i Frankrike. Dette er tiden for landet å ta opp problemene de har med dyp rasisme og diskriminering i rettsvesenet, sier talsperson Ravina Shamdasani ved FNs høykommissær for menneskerettigheter fredag.

– Vi understreker også viktigheten av fredelige demonstrasjoner. Alle påstander om uforholdsmessig bruk av makt på etterforskes raskt, sier hun.

Shamdasani understreker at FNs rettighetskontor er bekymret for urolighetene etter politidrapet og det store antallet politifolk som er skadd i opptøyene.

– Det har vært mye plyndring og vold, og enkelte bruker protestene for disse formålene, sier hun.

Hjemmelagde håndgranater

Fredag var tredje natt på rad med voldsomme opptøyer i Frankrike. Fra Lille i nord til Marseille i sør har offentlige bygninger, butikker og biler blitt stukket i brann de siste dagene. (NTB)

Opplysningene spriker i alle retninger. BBC påstår at noen hundre deltok i Paris.

AP skriver at politiet er møtt med hjemmelagde granater.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.