Fransk politi under opptøyer i Marseille natt til mandag. Stillbilde: VOA / YouTube.

Påtalemyndigheten i Marseille har innledet etterforskning av dødsfallet til en 27 år gammel mann som natt til søndag døde under opptøyer i den syfranske byen, etter å ha blitt truffet av en gummikule av den typen politiet bruker.

I henhold til etterforskningen døde 27-åringen sannsynligvis av hjertestans som følge av sjokket da en gummikule traff ham i brystet, melder Le Figaro.

«Det pågikk opptøyer og plyndring i den bydelen samme natt, men det er ikke mulig å avgjøre om avdøde hadde deltatt i noe av dette, eller om han simpelthen hadde beveget seg i området», understreker påtalemyndigheten.

Store politistyrker var på plass i Frankrikes nest største by den natten, etter at det hadde vært særskilt voldsomme opptøyer der natten i forveien, skriver Le Figaro.

Fredag skjedde en lignende episode i Mont-Saint-Martin ikke langt fra grensen til Belgia, skriver Corriere della Seras Frankrike-korrespondent Stefano Montefiori. En 25 år gammel mann ved navn Aimène Bahouh havet i koma etter å ha blitt truffet av en politikule mens han satt ved rattet i en bil sammen med to venner. Etterforskning er blitt innledet også i denne saken.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.