Frp-nestleder Sylvi Listhaug. Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB Scanpix

Mange av de koronasmittede i Østfold lever på siden av samfunnet og har ikke fått med seg alvoret i pandemien, sier Sylvi Listhaug.

– Listhaug henger ut den muslimske befolkningen og legger grobunn for muslimhets, mener Islamsk råd.

Den siste uken har det vært et alvorlig utbrudd av koronasmitte i Østfold, med over 200 smittede i Sarpsborg og Fredrikstad. Opp mot 2500 har vært i karantene. Koronautbruddet knyttes til markeringen av den muslimsk høytiden ashura.

Deltakerne kysset, klappet og klemte hverandre, har lokalavisene konstatert. Listhaug reagerer:

– Vi har utbruddet i Østfold og at miljøarbeider Bashe Musse i Oslo påpeker at mange innvandrere ikke følger smittevernreglene, gjør at man undres på hvor mange som egentlig lever i Norge uten å ha kontakt med det resten av samfunnet, sier Frp-nestlederen til Nettavisen.

Hun undrer seg over om de virkelig ikke fått med seg informasjonen som har rullet og gått i månedsvis, enda det er gitt informasjon på flere språk.

– Hvordan kan man bo i Norge uten å ha fått med seg at man ikke kysser, klapper og klemmer midt under en pandemi? Man kan stille spørsmål ved om dette er et eksempel på de integreringsproblemene vi har i Norge, spør Listhaug.

Listhaug etterlyser at Islamsk Råd Norge engasjerer seg.

– Jeg er overrasket over at Islamsk Råd bruker tiden sin på å ville begrense ytringsfriheten i Norge, istedenfor å få ut informasjon om koronapandemien.

Informasjonsansvarlig Mustafa Mahmood i Islamsk Råd sier at Lishaug hetser den muslimske befolkningen, og at smitte også skjer blant ikke-muslimer:

– Det kan virke som om Sylvi Listhaug utelukkende er opptatt av å bruke pandemien til å sette norske muslimer i et dårlig lys.

Mahmood mener man like gjerne kan spørre: Er det stor uvitenhet blant menn om smittevernreglene? Eller blant folk som drar på grottefest eller avholder store hjemmefester uten å holde tilstrekkelig avstand?

Han hevder at smittevernreglene ble overholdt i Østfold, men at en person uten symptomer var smittebærer og derfor ble smittespreder.

Mustafa Mahmood mener Listhaugs koronabekymring er selektiv, og kan ikke huske at Listhaug har forsøkt å sette nordmenn som drar på Spaniaferie, puber, utdrikningslag, hytte- og hjemmefester i et tilsvarende dårlig lys.