Den kristne avisen Vårt Land tar til stadighet inn artikler som forsvarer eller forsøker å ufarliggjøre islam ved å sammenligne islam med kristendommen.

Den siste artikkelen avisen har tatt inn er et forsvar av negativ sosial kontroll og æresvold, som er ført i pennen av ledelsen i Islamsk Råd Norge.

«Det er uheldig hvis en statsledet liberal-sekulær forståelse automatisk legges til grunn som den eneste normative målestokk for hva som er negativ versus akseptabel sosial kontroll», skriver Nor Aylin Obeid, styremedlem i Islamsk Råd Norge og Mustafa Mahmood, nestleder i Islamsk Råd Norge.

«Foreldre bør ha mulighet til å gi en verdibasert oppdragelse uten at de mistros for å utøve negativ sosial kontroll», skriver de videre.

De viser til at muslimske foreldre «i likhet med andre foreldre» er opptatt av å beskytte sine barn mot «skade», i form av ting som går mot den muslimske lære.

 

Ny trend blant nye landsmenn i Europa: Sydenferie på halal-hotell

Også når det gjelder æresvold, så mener de to at dette ikke er noe som bare er typisk for den muslimske kulturen, men at «det er flere eksempler på voldssaker blant majoritetsnordmenn som kunne vært omtalt som æresrelatert vold».

– Når det gjelder æresvold, undrer vi oss over grenseoppgangen mellom æresrelatert vold og vold motivert av såret stolthet, kontrolltrang eller sjalusi? Er det noen grunn til å forskjellsbehandle vold i nære relasjoner på denne måten? Og har ikke majoritetsmenn en ære de ønsker bevart? spør de to.

De hevder videre at «det sterke fokuset på æreskultur resulterer i at minoritetsmenn risikerer strengere straff for partnerdrap enn andre».

Til slutt inntar representantene fra Islamsk Råd Norge offerrollen, når de skriver:

«En minst like viktig problemstilling som neglisjeres i den offentlige debatten, er tilfeller hvor majoritetssamfunnet utøver negativ sosial kontroll overfor livssynsminoriteter. Rettslige mekanismer for å motarbeide innskrenking av livssynsminoriteters selvbestemmelse over egen identitet og kropp er mangelvare her til lands. Samtidig er skepsisen til islam stor. Det er nærliggende å spørre hvilke begrensninger muslimfiendtligheten legger på muslimers mulighet til å leve de liv de ønsker.»

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.