Nurta Mohamed er en 13 år gammel somalisk jente som her er tilbake i flyktningleiren Alafuuto, Mogadishu. Hun hadde flyktet fra et sannsynlig tvangsekteskap. Foto: Feisal Omar / REUTERS / NTB scanpix

Dersom man har prøvd å sette seg inn i islam og konkludert med at det er en undertrykkende, totalitær, intolerant og kvinnefiendtlig religion som først og fremst går utover de som bor i land der islam dominerer, ja, så er det umulig å både respektere islam og samtidig ønske alle muslimer alt godt.

Dette dilemmaet i all sin enkelhet, men med store implikasjoner, tror jeg flere og flere vil erkjenne, om de både setter seg inn i islam og tilstanden i islamske land og samfunn – og er ærlige med seg selv.

Det siste er ofte det vanskeligste.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂