– Vi må innse at intoleransen man finner i islam er en viktig del av dette, sier Tybring-Gjedde. Foto: Bjørn Inge Bergestuen / Frp.

Volden i Oslo må sees i lys av religion og kultur, sier Christian Tybring-Gjedde (Frp). Han peker på islam.

– Aggresjonen må settes i et religiøst og kulturelt perspektiv. Vi må innse at intoleransen man finner i islam er en viktig del av dette, sier Tybring-Gjedde.

Helgen har vært preget av mye vold i hovedstaden. Natt til lørdag var det mellom 15 og 20 tilfeller av vold på bare tre og en halv time. Mange av voldsepisodene fremstår uprovoserte; såkalt blind vold.

Også i natt har det vært flere voldshendelser. En mann i 20-årene har forklart at han ble sparket og slått flere ganger i hodet av en ungdomsgjeng i Slemdalsveien. Volden fremstår som meningsløs, ifølge politiet var det ingenting som tydet på at mannen ble forsøkt ranet.

Stortingsrepresentant Tybring-Gjedde reagerer kraftig i et innlegg på Facebook:

Etter å ha beskyldt blant andre meg i en årrekke for å overdrive de lovløse tilstandene i Oslo, er det interessant å registrere at stadig flere begynner å våkne opp fra sin tornerosesøvn. Når nå volden brer om seg og i stadig sterkere grad også rammer folk på vestkanten kommer selv Høyre på banen. Selvsagt tar alle avstand fra hendelsene, men hva er analysen?

Han knytter islam til voldsepisodene.

Selv har jeg i årevis påpekt at politikken som er blitt ført er feilslått og at det ikke vil bli bedre før man innser at aggresjonen må settes i et religiøst og kulturelt perspektiv, og at intoleransen man finner i islam er en viktig del av dette. Kulturkollisjonen blir særlig tydelig i samfunn som vårt som er basert på tillit og frihetsverdier.

Vil man nå tørre å koble årsak og virkning? Vil man ta en historisk analyse? Tybring-Gjedde er ikke optimistisk:

Vil et tverrpolitisk Norge og mediene nå samlet innrømme at det ikke kun dreier seg om flere politifolk, natteravner eller strenge straffer? Vil man innse at innvandringen fra dysfunksjonelle land i realiteten er ute av kontroll? Nei, det vil garantert ikke skje. Utviklingen fortsetter som før, helt uavhengig av regjering. Kanskje på tide med en totalrenovering og sette eget land og egne interesser først?

 


Kjøp T-skjorten «kronisk norsk» fra Document her