Maskering er tillokkende. Det spiller dette bildet på. Hvem vet hva som kommer ut av at store selskaper nå begynner å eksperimentere med sine ansatte. Dette handler om noe mer enn smittevern.

 

Covid er ved å ødelegge samfunnet. Det fragmenterer det normale pulserende hverdagslivet som tross alt er det som holder samfunnet sammen. I stedet for samfunn har vi et stort åpent hull der myndigheter og politiske aktører dirigerer oss i den retning de vil.

Nå er det munnbind som er in, og det later ikke til å handle om smittevern, men om noe annet, udefinerbart: Et signalsystem for å vise at vi er lojale mot den kollektive viljen.

Joe Biden krevde torsdag at alle amerikanere skal gå med munnbind i tre måneder. Det handler ikke om rettigheter sa Biden, det handler om å vise respekt for hverandre som amerikanere. Javel, det er m.a.o en symbolsk handling. Derfor går folk med munnbind selv når de er alene hjemme, og på jobben.

Hvilken virkning har det på mennesker at de går rundt maskerte? Vi vet at BLM og Antifa hadde stor nytte av det da de gikk løs på omgivelsene og politiet. Maskering gjør folk modigere og farligere. De slipper å stå til ansvar.

Et samfunn der vi ikke ser hverandre er ikke en offentlighet. Det er et tegn på en unntakstilstand.

Man skulle tro at mediene ville slå ring om friheten, den fundamentale friheten til å se hverandre, omgås, enten det er på fotballbanen eller i kirken. I stedet for å mane til pragmatiske løsninger synes mediene å være tiltrukket av «unntakstilstand» og nedlukning.

Dette er krisemaksimering. Helsetoppene har mistet bakkekontakten. Vi har sett en liten oppblussing. Vestkantungdom og filippinere har fått skylden, men ikke bryllupsgjestene i Moss. De skal tvert imot skånes. De er «sårbare grupper» og må ikke føle smitteskam. Men folk snakker og ser hva de ser.

Denne taushetskulturen øker ikke tilliten til myndighetene.

Kokettering med tildekking

Noen mennesker koketterer med maskeringen. Det minner om tilsløringen av muslimske kvinner og se om ikke covid kommer til å føre til at flere tildekker seg. Det sekulariserte samfunnet driver for vær og vind, uten forankring, og hiver anker der hvor det finnes fortøyningsmuligheter. Islam står klar.

Munnbindene blir som en slags legitimering av deres tildekking av kvinnene.

I tillegg kommer et annet element: Det pirrende.

Er det tilfeldig at en vakker blond kvinne hvor bare øynene synes,, er på samme forside som Anders Kjærs lett pornofiserte damer?

Den gang de ble malt var de pirrende og vovet. Nå er vi blitt stenharde og har sett alt. Men i forhold til tildekking blir de spennende. Det er i skjæringspunktet mellom mystifisering og nakenhet at det spennende skjer.

Europa var faktisk fascinert av Arabia på 1800-tallet og importerte orientalsk smak og stil. Det finnes altså forløpere. Nå har innslaget en mørkere tone. Nå er det vestlige mennesker som ikke lenger tåler friheten og flykter inn i tvang og påbud.

Det er ikke tilfeldig at Houellebecqs roman Underkastelse ender opp i samme hus hvor handlingen i romanen om Emmanuelle utspant seg. Huset var overtatt av kulturministeren i den nye islamistiske regjeringen, som tilbød den svake og søkende litteraturprofessoren to unge koner, som sto til hans disposisjon.

Når den indre kontrollen er borte er alt mulig, og covid ødelegger den.

 

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.