En supporter med figurer av Melania og Donald Trump utenfor Walter Reed-sykehuset søndag 4. oktober. Foto: Cheriss May/Reuters/Scanpix

Donald Trump spretter tilbake som en fjær og kan vise seg mer spenstig enn noen gang. Det er nok til å sette skrekk i anti-Trump-mediene. Av en eller annen grunn innbiller Tove Bjørgaas og Halvard Sandberg seg at de skal kunne overtale nordmenn til å tro at virkeligheten er noe annet enn hva den er. De er livredde for at publikum skal oppdage Trumps styrke og popularitet.

De må diskreditere Trump med at en lege på sykehuset hvor han er innlagt, har kritisert hans lille utflukt i sin pansrede bil, kalt the Beast. Riktignok hadde Trump på seg maske, men han kunne jo smitte Secret Service-folkene han har med seg. Hvilken rørende omsorg!

NRK er uinteressert i fakta: Studio har snakket om hvor sjokkerende lett det var å komme inn i Det hvite hus, Bjørgaas om at man på tilstelningen i Rosehaven, hvor Amy Coney Barrett ble introdusert, sto «tett som sild i tønne».

Det har gått NRK hus forbi at Trump har en annen linje enn lockdown-regimet til regjeringen og mediene. Det kan oppsummeres med ordene: The show must go on. Livet må leves. Hvis vi murer oss inne, blir skadene større enn den skaden sykdommen anretter.

På direkte spørsmål gir Sandberg svar som avviker fra munnbind-linja: Det er ikke kategorisk bevist at munnbind er løsningen. Det kommer an på.

Steve Hilton formulerte Trump-administrasjonens syn glimrende i natt: Covid-politikken kan ikke overlates til «vitenskapsmenn» alene. For å få fornuftige svar, man involvere en hel rekke ulike profesjoner: historikere, samfunnsvitere, smitteeksperter, økonomer etc. Hvis medisinere får råde grunnen alene, kan man komme helt galt av sted. Anthony Fauci er et eksempel på en som tok seg vann over hodet.

Folk som lever i det praktiske liv, forstår intuitivt forskjellen på Trump og på Bidens gjemme-seg-i-kjelleren-linje. Trump sier: Livet må leves, det er fullt av risiko.

Hvis han nå overlever covid og kommer sterkere tilbake enn noen gang, vil det ha en helt ødeleggende effekt på Bidens «hva var det jeg sa»-holdning.

Trump vil ha bevist at han er sterkere enn covid. Amerikanerne liker fightere. De liker ikke folk som gjemmer seg.

Ledere skal lede. De skal være i front.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.