Publikum har begynt å vise mer følelser for presidenten, og Trump tør å svare på et personlig plan. Han avsluttet i dag med «I love you». Foto: Alex Brandon/AP/Scanpix

Trump holdt sin første live event i hagen til Det hvite hus lørdag. Det var ikke mulig å se på ham at han var innlagt på sykehus for en uke siden. Mannen er 74 år, og han overvant viruset og viste seg sterkere. Det er en oppførsel amerikanerne setter pris på. De liker fightere, ikke folk som gjemmer seg.

Ca. 500 entusiastiske tilhengere, dominert av latinos og svarte, sto på plenen og hørte den første opptreden presidenten har holdt siden han kom tilbake til Det hvite hus.

Demokratene og anti-Trump-mediene fortsetter å skrike opp hvis noen viser seg offentlig uten munnbind. Men det er en voksende reaksjon på at dette er blitt et regime for å holde folk i sjakk. Når valget er vunnet, kommer lettelsene. Lockdown er en svøpe som Demokratene svinger over alle andre. Republikanerne har bare å være lydige. Men Trump har nektet. Han sier at livet må gå videre.

At Trump overvant viruset, er et bevis for at denne politikken er riktig. Man kan ikke ofre samfunnet for å redde det.