Kinas president Xi Jinping. Foto: Naohiko Hatta/Reuters/NTB Scanpix

Kinas president Xi Jinping skal ha sagt i en telefonsamtale med sin amerikanske motpart Donald Trump fredag at han er trygg på at de vil bekjempe Wuhan-viruset.

Den kinesiske presidenten snakket med Trump på telefon om det nye coronaviruset fredag.

Ifølge den statlige kringkasteren CCTV understreket Kina at de «ikke har spart på noe» i forbindelse med å bekjempe epidemien.

Xi sa i samtalen at Kina var «trygg på og i stand til å bekjempe epidemien», og «den langsiktige trenden av Kinas økonomiske utvikling til det bedre vil ikke endre seg», ifølge CCTV.

I en uttalelse fra Det hvite hus uttrykker Trump tillit til Kinas styrke og utholdenhet til å takle utfordringen rundt virusutbruddet.

– De to lederne ble enig om å fortsette den omfattende kommunikasjonen og samarbeidet mellom dem, heter det fra Det hvite hus.

Utbruddet av det nye coronaviruset ble oppdaget i millionbyen Wuhan sent i fjor. Siden har over 31.000 blitt smittet av viruset og har kostet over 630 mennesker livet, de aller fleste i Kina.

Xi kaller kampen mot viruset for «folkets krig», og han fortalte Trump at Kina har iverksatt en landsomfattende mobilisering i kampen mot viruset, blant annet ved å innføre strenge forebyggings- og kontrolltiltak, melder CCTV.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂