President Trump forlater Walter Reed National Military Medical Center. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

President Donald Trump spaserte mandag kveld ut av sykehuset der han har vært innlagt i tre dager for covid-19. Behandlingen fortsetter i Det hvite hus.

Trump hadde på seg munnbind og knyttet neven i været da han gikk mot en svart SUV som kjørte ham de få meterne til helikopteret som fløy ham fra Walter Reed-sykehuset til Det hvite hus.

Vel framme ved inngangsdøra tok han av seg munnbindet, stappet det i lomma og ga tommel opp-tegn før han gikk inn i Det hvite hus. Han sa han følte seg bra.

Like før han ble utskrevet, tvitret han at han snart er tilbake i valgkampen.

Det er uklart hvor lenge han må bli i karantene i Det hvite hus. Legen hans, Sean Conley, sa mandag morgen at han fortsatt er smittebærende.

Det er også uklart hvor alvorlig syk Trump har vært. Men at han måtte få oksygen på grunn av brått fall i oksygenmetningen, tyder på at det var alvorlig.

Han fortsetter behandlingen i Det hvite hus, der han følges 24 timer i døgnet av et team med leger og sykepleiere, og der man har det meste av det medisinske utstyret som trengs.

Før han reiste hjem fra sykehuset, ba Trump amerikanerne om ikke å være redd for koronaviruset.

– Ikke vær redd for covid. Ikke la det dominere livet ditt, skrev Trump på Twitter mandag.

I Twitter-meldingen skryter han av medisinene som er utviklet mot covid-19 mens han har vært president.

– Vi har utviklet, under Trump-administrasjonen, noen virkelig gode medisiner og kunnskap. Jeg føler meg bedre enn jeg gjorde for 20 år siden, skriver han.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.