De gamle romere visste det, amerikanerne som grunnla USA visste det: Karakter betyr alt. Uten karakter, ingen republikk, intet demokrati, intet rettssamfunn. Loven må være skrevet i folks hjerter, ellers blir staten  med nødvendighet autoritær.

Karakter betyr også at de ansvarlige tar ansvaret for feil. Men i  vestlige demokratier tar ikke ledelsen ansvar. De har suverent bestemt at de er hevet over dem som valgte dem.

Tucker Carlson tok et sviende oppgjør med Biden-administrasjonen og generalene som har gjort utmarsjen fra Afghanistan til et nederlag for USA som savner sidestykke siden annen verdenskrig.

Våre medier vil helst ikke at folk skal forstå dette. De står for den samme free-lunch-kulturen hvor ingenting får konsekvenser. Jens Stoltenberg sa han tok ansvar for 22. juli, men det fikk ingen følger. Ingen i hans regjering tok ansvar for Utøya og den dårlige beredskapen, eller manglende stengning av Grubbegata. Eliten gir alltid seg selv en ny sjanse.

Er det derfor de nu er så autoritære over covid? Er det en kompensasjon? Er det for å utslette alle tegn på opposisjon? For selv tillater de seg selv hva som helst.

De har lykkes å gjøre en anseelig del av befolkningen til roboter. Folke kjører bil alene med munnbind, går på gaten med munnbind. Virtuesignaling. I USA er covid blitt et påskudd til angrep på liberty, på folks frihet. En dommer dømte nylig at en mor ikke skulle få se sitt barn, fordi hun var uvaksinert. Hennes begrunnelse var medisinsk: Hun har erfaring med negative reaksjoner på vaksiner. Spilte ingen rolle. Det ble ramaskrik i opinionen og dommer Shapiro ble nødt for å gjøre om. Men i New York og California er det vaksinetvang.

I New York godtas ingen innsigelser, selv ikke medisinske.

I Chicago er det vaksinetvang for politiet. Alle fire fagforeninger protesterer. 5.000 politifolk kan komme til å si opp.

Man forlanger også at militære, brannmenn, helsepersonell vaksinerer seg.

Når helsepersonell nekter er det ekstra skummelt. De kan jo inspirere andre. Hvorfor? Fordi deres valg kan være basert på erfaring. Erfaring er det mest skumle av alt for myndighetene/mediene. De vil ikke bli motsagt.

Preben Aavitsland har fått refs av Folkehelsa ved to anledninger fordi han avvek fra den offisielle versjonen. Men sist uke var han gjest i Dagsnytt og holdt seg til linja. Alle måtte ta vaksinen. Kan den gi bivirkninger? -Nei, svarte Aavitsland. Han visste han løy, men sa det situasjonen forlangte. Hvor mange leger har  tvunget seg selv til å gjøre det samme. Hvor mange tvinger Aavitsland til å lyve med sitt eksempel?

I USA diskuterer Biden med sine rådgivere om tiden for vaksinens virkningstid skal kortes ned fra åtte til fem måneder. Du skal kanskje bli nødt for å vaksinere deg to ganger i året.

Blandingen av tvang og vaksiner gjør at stadig flere i USA sier nei, dette er vi ikke med på. En av dem er talkshowverten Bill Maher,  som har ligget godt inne på den progressive banehalvdelen. Han tok to «jabs» og sa det var «for the team». Men nå sier han nei. Nå er det nok.

Amerikanere som ham sier: Dette handler ikke om helse lenger. Det handler om noe annet.

Hva da?

USA har etterlatt seg våpen nok til å utstyre en stor hær i Afghanistan. En jihadisthær.

Men på hjemmebane trekker de nå tilbake og forbyr en av de mest brukte ammunisjonstypene til privat bruk. De tør ikke gå frontalt til verks og forby våpnene, men de forbyr ammunisjonen.

NTB/AP meldte at afghanerne som kommer til USA blir «vetted», dvs sjekket.

Men Tucker sier det motsatte og i natt hadde han besøk av en kongressrepresentant som hadde vært på besøk på en militærbase i Wisconsin med 2.000 afghanere. De var ikke «vetted» og de hadde full frihet til å komme og gå som de ønsket. En av den var en afghaner dømt for voldtekt i USA, som nå ble hentet tilbake.

Sverige gjør det samme. Hvorfor utsetter myndighetene befolkningen for slike risikoer med viten og vilje?

Men det er verre enn som så. Tucker siterer en screening av afghanere som var kommet til Qatar. Den såkalte Special Invitation Visa er en grundig prosess som kan ta opptil to år.

I Qatar resulterte det i at 84 prosent av de sjekkede ble avvist, bare 16 prosent slapp inn.

Nå flyr Biden-administrasjonen inn 100.00 afghanere ufiltrert. De sluses inn uten kontroll, hverken for ID eller sykdommer. Midt under den verste pandemien siden spanskesyken, en pandemi som myndighetene utnytter til å tukte befolkningen.

På grensen i sør strømmer det inne hundre tusen i måneden, som heller ikke blir kontrollert. Det skjer i et slags uoffisielt, uformelt samarbeid med kartellene.

Det finnes en sammenheng her og stadig flere amerikanere får øynene opp for den.

Det som skjer er ikke tilfeldig.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.