Tucker Carlson er i Budapest. Det kan bli spennende perspektiv på et land som EU sentralt har bestemt seg for å brennmerke, med Norge som ivrig medhjelper.
Men i denne sendingen var det USA som var fokus: Biden-administrasjonen og helsebyråkratiet har viklet seg inn i så mange selvmotsigelser at selv wokemediene begynner å lure.

Nye studier viser at 60 prosent av smittede er vaksinerte. Hvordan er det mulig? Vi ble fortalt at vaksinen skulle beskytte. Likevel fortsetter presset for at alle skal vaksineres. Hvorfor? Hva er da poenget hvis man likevel blir smittet?
Fordi sykdomsforløpet ikke blir så alvorlig? Men deltavarianten er ikke like alvorlig som tidligere varianter. Den er mer smittsom, men ikke like dødelig.

Politikerne begynte pandemien med å lyve til folk og de har ikke klart å omstille seg og fortelle sannheten. De klarer ikke stige ned fra sin pidestall og opptre som folkevalgte. De har trukket opp stigen.

De går heller til krig mot de som sprer informasjon de ikke har kontroll på og kaller det misinformasjon. De velger å ofre tilliten i samfunnet for å redde seg selv. Tucker borer i dette: Vestlige land er ved å ofre friheten for å forsvare en mislykket, misforstått politikk.

I Australia, Canada, New Zealand, USA, Storbritannia er reaksjonen den samme: De samme grep gjentas hver eneste gang en variant dukker opp, til tross for at resultatene viser at de ikke nytter. Nå innføres munnbind igjen og i Australia jager soldater folk vekk fra strendene.

Regjeringen turde i utgangspunktet ikke stole på borgerne, nå svarer borgerne med å slutte å stole på myndighetene, sier en gjest hos Tucker. Derfor er norske dokumenter om pandemien under en 70 år klausul.

Jeffrey Andersen skriver i Claremont Review of Books at munnbind ødelegger noe av tilliten i det offentlige rom. Vi ser ikke lenger hverandres ansikter. Som europeere kan vi si: Spranget er ikke stort til at kvinner går tildekket. Da vil skillet mellom menn og kvinner bli tydelig og underkastelsen under islam. USA har ikke problemet i et slikt omfang, men Europa har.

Samtidig som Biden-administrasjonen forsøker å skremme vannet av folk pga delta-varianten, tier den om den eksploderende volden. Det skytes på hovedgatene i New York og New Orleans. Nylig ble det panikk på Bourbon Street i det franske kvarteret i New Orleans. Det er der alle turistene går. Hvordan vil det gå med turisttrafikken som først er rammet av lockdown og krav om munnbind og avstand, hvis de også må tåle skyting og anarki.

David Horowitz er en kjent skikkelse på høyresiden i USA og venstresiden som han kommer fra, hater ham. Men han slipper til i et timesintervju hos Tucker. Tucker har tydeligvis bestemt seg for ikke å gå på akkord. Horowitz på Fox News var ikke en del av den vanlige menyen og utenkelig hos andre programverter.

 

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.