En føderal dommer avviste fredag anken fra Biden-regimet om suspensjon av vaksinetvang. Påbudet har skapt krise i helse, politi og brannvesen, nettopp de yrkene som har hatt størst belastning under pandemien. Dommeren viste til den store uroen vaksinetvangen har skapt.

En føderal domstol avviste fredag å oppheve en midlertidig suspensjon av Biden-administrasjonens vaksinemandat for ansatte i landets bedrifter.

Domstolen i New Orleans suspenderte loven lørdag, og dommer Kurt Engelhardt sier at bare tanken på loven har skapt mye uro i økonomien i USA.

Loven innebærer at alle amerikanere som jobber på større arbeidsplasser, må være vaksinert mot koronaviruset fra 4. januar. Om de ikke er vaksinert, må de bruke munnbind og testes hver uke.

Kravet gjelder alle som er ansatt i bedrifter med over 100 ansatte, alle ansatte i helsevesenet, og alle som jobber for selskaper føderale myndigheter kjøper tjenester av.

Advokatene til justisdepartementet og arbeidsdepartementet argumenterte med at en opphevelse av loven bare vil forlenge koronapandemien og koste titalls eller hundrevis av liv hver dag.

Minst 27 delstater har gått til sak i seks føderale domstoler for å stanse vaksinemandatet, som er det mest aggressive grepet USAs myndigheter har tatt hittil for å få opp vaksinasjonsgraden.

Til sammen omfattes mer enn to tredeler av den amerikanske arbeidsstyrken av kravet. I tillegg omfattes mange av lokale og bransjespesifikke krav.

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.