En domstol i Canada har bestemt at de føderale myndighetene hadde rett til å nekte å utbetale arbeidsledighetstrygd til en helsearbeider som mistet jobben fordi han ikke var vaksinert mot covid-19.

Anthony Cecchetto mistet jobben  sin i Toronto fordi han ikke ta vaksine mot covid-19, og heller ikke la seg teste med en antigen test, skriver National Post.

The consequences of his actions didn’t end there. Now out of work, Cecchetto was also denied employment insurance (EI), on the grounds that he had been dismissed for misconduct.

Cecchetto utfordret vedtaket juridisk, men en dommer i en føderal domstol vedtok at myndighetene hadde rett til å nekte ledighetstrygd, siden Cecchetto bevisst hadde brutt arbeidsgiverens regler.

Det er flere enn Cecchetto som er rammet økonomisk på denne måten etter å ha nektet å vaksinere seg. Mange titalls kanadiere har mistet sin ledighetstrygd med samme begrunnelse, uten at dette har fått noe særlig oppmerksomhet i mediene.

Hittil har de fleste sakene som har blitt hørt hos det føderale Social Services Tribunal støttet arbeidstagerne. Men det nye vedtaket av en føderal dommer velger å støtte myndighetene.

Dommeren William Pentney regner med at Cecchetto vil føle frustrasjon over vedtaket.

– It is likely that (he) will find this result frustrating, because my reasons do not deal with the fundamental legal, ethical, and factual questions he is raising,

– That is because many of these questions are simply beyond the scope of this case.

Cecchetto gjorde det klart at han mente hans rett til kroppslig integritet var blitt krenket, men dommeren uttalte at disse argumentene ikke var relevante for saken, da den bare baserte seg på hvorvidt Cecchetto hadde fått sparken for uredelig oppførsel eller ikke.

I Ontario forsøkte et elektrisk selskap i fjor å tvinge ansatte som jobber hjemmefra til å ta vaksinen, selv om de ansatte ikke hadde fysisk kontakt med hverken kunder eller kollegaer. En dommer avgjorde den gangen at vaksinekravet var urimelig.

Vaksinepass og vaksinetvang i Canada opphørte tidlig i 2022 etter truckernes Freedom Convoy. Men det var først i juni at statsminister Justin Trudeau annonserte at uvaksinerte mennesker ville få tillatelse til å reise med fly og tog.

Les også:

Faktisk.no deltar i uthengningen av donorer til Freedom Convoy

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.