Hiv-positive tjenestegjørende i det amerikanske forsvaret kan ikke avskjediges eller nektes forfremmelse med begrunnelse i at de er smittet med hiv-viruset, har en føderal dommer avgjort. Saksøkernes advokat sier det er en av de sterkeste kjennelsene i favør av hiv-positive på mange år.

Saken ble reist etter at luftforsvaret forsøkte å avskjedige to hiv-positive pluss en som ble nektet en stilling i Judge Advocate General Corps.

Dommeren sa at hennes kjennelse hindrer militæret i å treffe slike foranstaltninger mot saksøkerne eller enhver annen asymptomatisk hiv-positiv militært ansatt.

Saksøkernes advokat kalte det en skjellsettende seier:

– Militæret er den siste arbeidsgiver i USA som har silt ut mennesker som lever med hiv-viruset. Alle andre arbeidsgivere er underlagt regler som forbyr forskjellsbehandling på grunn av hiv-status.

På den annen side har det amerikanske forsvaret pålagt alle i deres rekker å vaksinere seg mot covid. Friske soldater som har nektet å vaksinere seg, er umiddelbart blitt tatt ut av tjeneste etter at Pentagon i august 2021 gjorde vaksinen obligatorisk for alle tjenestegjørende.

Samtidig advarer forskere mot at korona-vaksiner kan øke risikoen for å pådra seg hiv-smitte.

Dramatisk vitnemål i amerikansk rettssak om tvungen vaksinering av militære

 


Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.