NTB

USAs høyesterett skal vurdere Biden-administrasjonens krav om å oppheve delstatsforbud mot kjønnsbekreftende behandling for mindreårige.

Saken som høyesterett skal se på, gjelder blant annet en lov i sørstaten Tennessee som begrenser mindreårige transpersoners tilgang på pubertetsutsettende og kjønnsbekreftende behandling.

En føderal ankedomstol har gitt grønt lys til denne loven i Tennessee og Kentucky, selv etter at domstoler på et lavere nivå hadde avvist den.

I forrige uke ble South Carolina den 25. delstaten til å innføre en lov som begrenser eller forbyr kjønnsbekreftende behandling for mindreårige transpersoner. Slik behandling har vært tilgjengelig i USA i mer enn et tiår, og store medisinske organisasjoner støtter behandlingen.

Flere delstater styrt av republikanere har innført en rekke restriksjoner mot LHBT-personer, også når det kommer til deltakelse i idretten, bruk av offentlige toaletter og dragshow.

Biden-administrasjonen og demokrat-styrte delstater har på den andre siden utvidet beskyttelsen av LHBT-miljøets rettigheter, deriblant en føderal forskrift som skal beskytte transkjønnede studenter.

Høyesterett, som bare i få tilfeller tidligere har vurdert saker som omhandler transpersoner, skal behandle Biden-administrasjonens anke til høsten.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.