Justisdepartementet har offentliggjort tiltalen mot en lege i Texas som varslet om kjønnsbekreftende behandling av mindreårige. Dr. Ethan Haim, som risikerer 10 års fengsel og en bot på 250 000 dollar, erklærte seg ikke skyldig under et rettsmøte på mandag, skriver Fox News.

Den 33 år gamle kirurgen er tiltalt for fire forbrytelser for brudd på loven om taushetsplikt i helsevesenet – Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA). Han avslørte at barnesykehuset Texas Children’s Hospital (TCH) i all hemmelighet, utførte kjønnsbekreftende behandling på mindreårige.

I tiltalen fra statsadvokat Alamdar S. Hamdani hevdes det at Haim skaffet seg uautorisert, HIPAA-beskyttet helseinformasjon om pediatriske pasienter og forårsaket ondsinnet skade på både TCH, pasienter og legene ved å kontakte en journalist.

Haim lekket dokumenter til journalisten Christopher Rufo i mai 2023 som viste at Texas Children’s Hospital fortsatte å drive sin avdeling for kjønnsbekreftende behandling for barn, i strid med delstatens lov og etter at de hevdet at de hadde stengt avdelingen.

Statsadvokat Ken Paxton offentliggjorde i februar 2022 en uttalelse som slo fast at kjønnsbekreftende behandling av barn kunne være en form for barnemishandling i henhold til delstatens lovgivning. Måneden etter bekreftet Texas Children’s Hospital at de ville stoppe alle behandlinger og operasjoner på barn relatert til transkjønnethet.

I artikkelen publisert i City Journal i mai 2023, fortalte Haim at en kirurg tre dager etter kunngjøringen implanterte et hormon-apparat i en 11 år gammel jente som opplevde kjønnsdysfori. Haim sa at i løpet av det neste året økte hyppigheten av disse prosedyrene.

Etter publiseringen i City Journal, vedtok Texas en lov som forbød transkjønnede medisinske inngrep på mindreårige.

Rufo har tidligere understreket at ingen av dokumentene han fikk fra Haim, inneholdt personlige opplysninger om pasienter ved klinikken. Tiltalen sier imidlertid at Texas Children’s Hospital ble skadet av legens handlinger.

TCH hevder at Haims handlinger resulterte i økonomiske tap, medisinske forsinkelser, samt trusler og skade på pasienter og anerkjente leger. For å fremme sine ondsinnede hensikter skaffet Haim seg uautorisert informasjon og kontaktet med vilje et mediehus for å grovt feilaktig karakterisere TCHs medisinske prosedyrer. Han gjorde dette for å skade omdømmet til TCH og dets leger og for å fremme sin egen personlige agenda.

Haim har lovet å kjempe mot anklagene og antydet at justisdepartementet er korrupt og skrev på X da han først ble siktet.:

De ønsket å skremme meg til taushet ved å bruke alle teknikker den føderale kjempemessige uhyre hadde til rådighet. Men de mislyktes. Den eneste måten å tape på er å underkaste seg korrupsjon.  Det er på tide å slå tilbake hardere enn noensinne!


Legens gravide kone, Andrea Haim, fortalte Fox News Digital at hun er livredd for at mannen hennes vil gå glipp av fødselen av barnet deres:

Min mann er en varsler og en helt, som blir utsatt for en grunnløs politisk rettsforfølgelse fordi han fortalte sannheten da Texas Children’s Hospital skjulte sine transseksuelle prosedyrer på barn. Han er nå tiltalt for fire forbrytelser.

Dette har hatt ødeleggende konsekvenser for familien vår, både følelsesmessig og økonomisk. Jeg er gravid i sjette måned, og jeg er livredd for at mannen min ikke vil være der når jeg føder eller i den første delen av vår datters liv.

Men selv om dette har vært vanskelig, er det et privilegium å ta opp denne kampen for barn og for å bevare varslernes mulighet til å fortelle sannheten, fortsatte hun. Vi kan ikke gjøre det alene.

Haim-familien sier at de har brukt alle sparepengene og hver eneste krone i advokatutgifter, og har startet en innsamlingsaksjon for å dekke advokatutgiften.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.