Koronaforskriftene i Canada forbyr fritidsbåter å ferdes langs kysten. De norske seilerne ble derfor arrestert da de søkte nødhavn i provinsen. Illustrasjonsfoto:nyhetstips.no / NTB scanpix

To nordmenn som søkte nødhavn i en canadisk havn forrige uke, ble arrestert av lokalt politi etter å ha lagt til. Årsaken var brudd på Canadas koronaregler.

De to måtte søke nødhavn med sin seilbåt i kyst- og inuittsamfunnet Makkovik i den canadiske provinsen Labrador skriver VG.

Etter å ha lagt til i havnen ble de arrestert av det lokale politiet for brudd på koronaforskriftene som forbyr alle fritidsbåter å ferdes langs kysten, blant annet i Labrador-provinsen.

Ifølge det lokale politiet har de to mennene seilt fra Grønland til Makkovik, og fikk problemer underveis slik at de måtte søke nødhavn mandag forrige uke. Saken etterforskers nå av canadisk grensepoliti.

Ifølge Utenriksdepartementets pressevakt Marte Lerberg Kopstad har den norske ambassaden i Ottawa tilbudt konsulær bistand.


Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.