Kongsberg og Eiker tingrett lokaler på Kongsberg Foto: Terje Bendiksby / NTB

En spansk kvinne som har vært bosatt i Norge siden 2014, er pågrepet av norsk politi i en spansk terrorsak, ifølge TV 2.

En spansk kvinne i 40-årene bosatt i Norge er arrestert av norsk politi, som ledd i en terrorsak i Spania. Kvinnen har vært etterlyst av spansk politi.

Kvinnen har både barn og barnebarn i Norge.

NTB melder om saken.

– Kvinnen er pågrepet og varetektsfengslet fordi hun er internasjonalt etterlyst av spanske myndigheter, som har utstedt en europeisk arrestordre. Hun er begjært overlevert for straffeforfølgning i Spania, sier politiadvokat Marius Kjønnøy Kongsberg i Oslo politidistrikt til TV 2.

Ifølge politiadvokaten er kvinnen siktet for konkret terrorvirksomhet og ble forrige uke varetektsfengslet i fire uker.

I kjennelsen fra Oslo tingrett fremgår det at kvinnen har søkt om norsk statsborgerskap og venter på svar. Retten konkluderte med at vilkårene for utlevering til Spania er oppfylt.

«Etterlysningen knytter seg til alvorlige lovbrudd. Retten legger vekt på at N.N forlot Spania høsten 2023, til tross for at hun var ilagt meldeplikt og pålegg om å oppholde seg der. Dette er konkrete holdepunkter for unndragelsesfare», står det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

Stiller seg uforstående til saken

Kvinnen har anket fengslingen.

– Hun stiller seg uforstående til anklagene. Det er en vanskelig og belastende situasjon å være i. Nå har vi anket, og så får vi se hva utfallet blir, sier forsvarer Magnus Torfoss.

Det er mange ubesvarte spørsmål i saken slik den er fremlagt for offentligheten så langt.

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.