Priti Patel. Foto: Pippa Fowles / No 10 Downing Street via Reuters / NTB scanpix.

Storbritannias innenriksminister Priti Patel frykter at politiet og andre myndigheter har sett gjennom fingrene med arbeidslivskriminalitet ved tekstilfabrikker i landet for å unngå beskyldninger om rasisme.

Privat skal Patel ha sammenlignet situasjonen med unnvikelsesadferden som britiske myndigheter viste i forbindelse med voldtektssakene i Rotherham, opplyser Sunday Times.

A source close to Patel said: “This scandal has been hiding in plain sight and there are concerns cultural sensibilities could be in part to blame for why these appalling working practices haven’t been properly investigated.”

Det er utnyttelsen av arbeidskraft ved såkalte sweatshops i Leicester som har aktualisert problemstillingen for statsråden.

She is considering new laws on modern slavery because of fears that the existing legislation is “not fit for purpose”.

Fra regjeringshold vurderes det å tilsidesette lokalmyndighetene i saken:

Robert Jenrick, the communities secretary, has ordered an investigation that could lead to the government seizing control of Leicester city council, which has been accused of repeatedly failing to address claims of labour abuse in the garment industry.

Sunday Times avslørte nylig at arbeidere ved en fabrikk i Leicester som leverer tekstiler til motegiganten Boohoo, tjente 3,50 pund i timen, som er langt under lovfestet minstelønn. Mange av arbeiderne det gjelder, er indere.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.