Priti Patel taler under det konservative partiets landsmøte den 5. oktober 2021. Foto: Jon Super / AP / NTB.

Storbritannias innenriksminister Priti Patel har fredag kunngjort at regjeringen vil forby den islamistiske terrorbevegelsen Hamas i sin helhet, og ikke bare den militære vingen, som allerede er forbudt.

Medlemskap i eller støtte til Hamas blir med det en kriminell handling som kan straffes med opp til 14 års fengsel, heter det i kunngjøringen fra det britiske innenriksdepartementet.

I en tale til en sikkerhetskonferanse i Washington fredag sa Patel at det er kunstig å skille den politiske vingen av Hamas fra den militære.

Hamas’ military wing was proscribed by the UK in March 2001. At the time it was the Government’s assessment that there was a distinction between the political and military wings of the group. This distinction is now assessed to be artificial, with Hamas as an organisation involved in committing, participating, preparing for, and encouraging acts of terrorism.

Statsråden fastslår at Hamas ønsker å utslette Israel og opprette en shariastat:

Hamas is an organisation which calls for the establishment of a Islamic Palestinian state under Sharia law and has repeatedly called for the destruction of Israel. It has long been involved in significant terrorist violence.

Terrorbevegelsen har betydelig kapasitet, fastslo Patel i Washington:

Hamas has significant terrorist capability, including access to extensive and sophisticated weaponry as well as terrorist training facilities, and it has long been involved in significant terrorist violence.

Søndag ble en israeler skutt og drept og fire såret av et Hamas-medlem i Jerusalem. Mandag kunngjorde israelske sikkerhetsmyndigheter at de hadde pågrepet over 50 Hamas-medlemmer som planla angrep på Israel.

Forbudet mot Hamas i Storbritannia trer i kraft så snart det stadfestes av parlamentet den 26. november.

Tidligere Labour-leder Jeremy Corbyn har tidligere talt positivt om Hamas, og møtt medlemmer av bevegelsen, skriver The Times:

In a speech to the Stop the War Coalition in 2009, Corbyn described members of Hamas and Hezbollah, the Iran-backed Shia militia in Lebanon, as “friends”. In 2016, a year into his five-year leadership of Labour, he said that he regretted using the term. Corbyn, 72, has met Hamas operatives including Abdul Aziz Omar, who was jailed by Israel for helping to make suicide vests.

I 2010 forsøkte Norges daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre, i dag statsminister, å skjule at han hadde snakket med Hamas-leder Khaled Mashal, for deretter å bli avslørt av TV2-journalist Pål T. Jørgensen.

Mashal roste den norske regjeringen for å føre en mer Palestina-vennlig politikk enn både USA og andre europeiske regjeringer.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.