Pro-Palestina aktivister har gjennomført intimideringskampanjer i Storbritannia mot jødiske butikker som selger produkter fra Israel. Gruppen The Palestine Solidarity Campaign (PSC), som støttes av Labours leder Jeremy Corbyn, har tvunget to jødiske forretninger til å stenge. Aktivistene har også truet andre forretninger og flere har såvidt unngått konkurs. Aktivistene hevder at butikkene selger varer som er produsert på Vestbredden.

Butikken Ecostream i Brighton måtte stenge som følge av Palestina-aktivistene

I Manchester rettet PSC seg mot en butikk som selger kosmetikk fra Israel. Eieren, Avishai Ludel, sa at han var utsatt for en mobb på rundt 1000 personer i fire måneder i 2014. Han måtte gå rettens vei for å få fjernet aktivistene fra inngangen til butikken. Det var en tøff periode hvor de ansatte sa opp og han var redd, forteller Ludel, som også fikk mange drapstrusler og måtte ha politibeskyttelse. Ludel sier at aktivistgruppen har Jeremy Corbyns støtte og at dette fører til at aktivistene føler at de fritt kan kaste egg på og slå jøder på gaten.

‘It was a tough period. Other shops closed down and I was weeks away from closing. My staff resigned and I was afraid. Activists phoned me every day telling me they would bomb me and kill me. They also told me this to my face.

‘I had police protection for a long time. I would have to drive round the block three times every day before going home.’

‘It is so sad that Corbyn is patron of this group. I live in a Jewish community and people are beaten in the streets and pelted with eggs. With Corbyn’s support, people feel free to do these things.’

I mai måned organiserte PSC en demonstrasjon i London, hvor det ble registrert åpen antisemittisme fra deltakerne, ifølge Campaign Against Anti-Semitism.

Denne mannen forteller hvor høyt han elsker Hitler:

 

Idag lanseres en ny film, Hounded  (jaget), for å sette fokus på intimidering og mobbing av jøder som selger varer fra Israel. Butikkeier Nissan Ayalon sier at han til slutt ga opp håpet om å ha et liv i Storbritannia fordi han ikke kunne fortsette å flytte familien fra by til by.

https://www.youtube.com/watch?v=3xDnh_aa9zs

En talsperson fra Labour forsvarer Jeremy Corbyns støtte til aktivistgruppen:

‘Jeremy is a patron of PSC, the UK’s foremost organisation campaigning for the rights of Palestinian people. He is not involved with its decision making or operations.’

Daily Mail

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.