Storbritannia har et antsemittisk problem og det henger sammen med jihadist og terrortrusselen. Det er uvirkelig, men sant. Londons borgermester Sadiq Khan, Boris Johnson og Jeremy Corbyn under en minnestund for ofrene for fredagens terrorangrep. Foto: Toby Melville/Reuters/Scanpix

Samme dag som Usman Khan gikk til angrep på London Bridge, gikk to tenåringer løs på en senior-rabbiner og slo ham til blods under tiltropet «fuck the jews» og «kill the jews».

On the same evening as the London Bridge terrorist attack, a rabbi who was visiting London was beaten in the Amhurst Park area of Stamford Hill, Hackney.

Angrepet fant sted 2145 på en tid da ortodokse jøder ikke skal bruke telefonen pga sabbaten.

Herschel Gluck OBE, a prominent rabbi in Stamford Hill, said in a statement that: “A rabbi on a visit to London was beaten up in a totally unprovoked attack by two youths, on Friday night. For a government that claims to care about antisemitism, this is another in a long sequence of such incidents where there is no credible response or followup commensurate to the seriousness that the authorities claim to take such crimes!”

Rabbineren var på besøk fra Israel.

Flere jødiske representanter har advart om at antisemittisme er på fremmarsj i Storbritannia.

Yaakov Hagoel, the vice-chairman of the World Zionist Organization, said that antisemitism is on the rise in the UK. He said: “In 2019, nearly 300,000 Jews are living in fear for their own future and their own security.”

Borgermester Sadiq Khan og Labour-leder Jeremy Corbyn tar med munnen avstand fra antsemitisme, men reaksjonen på angrep som det på rabbineren fredag kveld er slapp.

Sjefsrabbiner Ephraim Mirvis gikk sist uke ut og advarte mot å stemme Laboour. Han frykter for fremtiden til de 300.000 jødene i Storbritannia.

“It is a failure to see this as a human problem rather than a political one. It is a failure of culture. It is a failure of leadership. A new poison – sanctioned from the top – has taken root in the Labour Party,” he said.

 

‘F*** the Jews, Kill the Jews’ – Senior Rabbi Beaten in Khan’s London

 

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!