Jeremy Corbyn innrømmer at han har mottatt rundt 300 klagesaker som involverer egne partimedlemmers antisemittiske holdninger etter at han ble partileder i 2015. Innad i partiet klages det over at det ikke gjøres nok for å rydde opp. 150 personer er blitt kastet ut av Labour som følge av antisemittisme de siste to årene og 74 nye saker venter på behandling. Denne debatten har pågått i lang tid i Storbritannia og den har bidratt til indre strid i Labour hvor mange er misfornøyde med Corbyn manglende ledelse i kampen mot antisemittisme.

Jeremy Corbyn fikk selv mye kritikk for å ha forsvart et antisemittisk veggmaleri i Øst-London i 2012. Veggmaleriet befant seg på Brick Lane i den nå muslimske bydelen Tower Hamlets. Det ble fjernet etter at folk klaget.

Den politiske korrespondenten Lewis Goodall i Sky News stiller spørsmål om Corbyns holdning og håndtering av veggmaleriet:

To those people I would simply say this: if an old Facebook post of Theresa May was discovered, inquiring as to «why» an anti-Islamic mural was being removed from London’s streets, what would your reaction be?

What, indeed, would be Mr Corbyn’s? I think if we’re honest, we know the answer.

En av Corbyns allierte, Christine Shawcroft, meldte idag sin avgang etter å ha forsvart en Facebook-melding av kollega Alan Bull om at Holocaust ikke skjedde. Christine Shawcroft ledet panelet som tok beslutningene i klagesakene for antisemittisme.

Alan Bull har lenge vært i søkelyset for sine antisemittiske meldinger. Her er en annen:

Konspirasjonene er mange – her mener Alan Bull at Mossad sto bak drapet på JFK:

Tidligere denne uken var det en stor demonstrasjon i London mot antisemittisme.

I et åpent brev til The Times utfordrer Labour-politiker og medlem av Overhuset, Bernard Donoughue, Jeremy Corbyn:

LABOUR AND ANTISEMITISM
Sir, The great Labour leader Hugh Gaitskell said in a speech to the party more than half a century ago that a country or society could be judged by how it treated its Jewish citizens. The same can be said for a political party. Today the Labour Party under its present leadership is so far sadly failing that test. Jeremy Corbyn can and should correct that failure immediately — not by apologies but by actions to discipline Labour’s antisemites.

Antisemitism is not just an issue for Jewish party members; it is a deep moral issue for all decent British people, for non-Jews such as myself as much as for Jews.

I worked for Gaitskell from 1959-63, in No 10 for Harold Wilson and for James Callaghan from 1974-79 and as an agriculture minister for Tony Blair from 1997-99. None of those great Labour leaders would have tolerated antisemitism in their party. That is 40 working years of a much longer Labour tradition that has recently been sadly broken and should be restored. The challenge for Mr Corbyn is to do that now.
Bernard Donoughue 
House of Lords, London SW1

 

Sky News  The Times  BBC

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.