Tidligere leder for det britiske opposisjonspartiet Labour, Jeremy Corbyn, regnes ikke lenger som Labour-representant i Parlamentet. Foto: Aaron Chown / PA via AP / NTB

Tidligere leder i Labour, Jeremy Corbyn, får ikke representere partiet i Parlamentet. Reaksjonen kommer etter hans ansvarsfraskrivende uttalelser da en rapport avdekket at antisemittiske holdninger ikke ble tatt på alvor under hans lederskap, skriver BBC. Jødiske varslere i partiet ble trakassert, avdekker rapporten.

– I have made it my mission to root out anti-Semitism from the Labour Party. I know that I will judged on my actions, not my words.The disciplinary process does not have the confidence of the Jewish community. That became clear once again yesterday. Jeremy Corbyn’s actions in response to the EHRC report undermined and set back our work in restoring trust and confidence in the Labour Party’s ability to tackle anti-Semitism. In those circumstances, I have taken the decision not to restore the whip to Jeremy Corbyn. I will keep this situation under review, sier Corbyns etterfølger, Sir Keir Starmer, til BBC.

Suspendert etter kontroversielle uttalelser 
Det er The Equality and Human Rights Commission (EHRC) som har publisert rapporten som slår fast at Labour, under Corbyns ledelse, har brutt loven ved håndtering av klager på antijødisk rasisme i partiet. Etter at rapporten ble publisert uttalte Corbyn at at anklagene var dramatisk overdrevet. Han ble etter dette suspendert fra Labour, men er nå tatt inn i varmen igjen. Likevel må han sitte som uavhengig i parlamentet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.