REUTERS/Neil Hall/Scanpix NTB

Etter publiseringen av en granskningrapport av antisemittisme i Labour utført av EHRC (Equality and Human Rights Commission), har Labour valgt å suspendere sin tidligere leder Jeremy Corbyn. Partiet sier at Jeremy Corbyn var ansvarlig for ulovlige trakasserier og diskriminering» i løpet av sin tid som leder av partiet.

Jeremy Corbyn har sagt at antisemittismen i Labour har blitt dramatisk overdrevet. Partiet sier at de suspenderer ham fordi han ikke vil trekke tilbake sine uttalelser.

En talsmann for Labour kommenterer til pressen:

«In light of his comments made today and his failure to retract them subsequently, the Labour Party has suspended Jeremy Corbyn pending investigation. He has also had the whip removed from the Parliamentary Labour Party.»

Jeremy Corbyn har lagt ut en melding på Facebook hvor han skriver at antisemittisme er avskyelig, og at han iverksatte tiltak for å få bukt med problemet i 2018.

Han la likevel til at han ikke var enig i alle funnene til kommisjonen.

– Omfanget av problemet ble også dramatisk oppblåst av politiske årsaker av våre motstandere i og utenfor partiet, så vel som mediene.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!