Den britiske innenriksministeren Priti Patel sier at hun vil ha slutt på fri innvandring etter Brexit. På de konservatives landsmøte sier Patel at Storbritannia står ved et veiskille i landets historie og at hun har et spesielt ansvar for å ta kontrollen tilbake. Dette er slutten på fri flyt av mennesker en gang for alle, sa hun. Regjeringen vil istedet introdusere et australskbasert poengsystem for innvandring. Et system som vil være til det beste for Storbritannia, sa Patel.

 “As Home Secretary at this defining moment in our country’s history, I have a particular responsibility when it comes to taking back control. “It is to end the free movement of people once and for all. Instead, we will introduce an Australian style points-based immigration system, one that works in the best interests of Britain.”

Priti Patel er selv datter av to innvandrere. Hun poengterte at hun ikke hadde noe å lære fra eliten i London:

 «This daughter of immigrants, needs no lectures from the North London metropolitan liberal elite.»

Storbritannia har allerede et slags poengbasert innvandringssystem for innvandrere som kommer utenfra EU. Men det er ikke et sentralisert system og vurderingen av innvandrernes nytte- og egnethet gjøre av arbeidsgiverne, ikke av staten. Dagens system gjør det naturligvis enklere for mange innvandrere å få flere av familien til Storbritannia, all den tid de ofte selv er arbeidsgiver. Dette vil Patel ha slutt på.

Priti Patel vil også gi større ressurser til politiet, sa hun på de konservatives landsmøte. Patel vil stanse de kriminelle gjengene som herjer i landet.

 “I have the backs of all of the police officers who put their lives on the line day in, day out to keep us all safe and am giving them the tools to do their job. We are delivering on the public’s priorities while Jeremy Corbyn and Dianne Abbott side with the criminals.”

Patel ble selv i 2010 utsatt for en narkopåvirket gjeng som trakk kniven mot henne rett utenfor inngangsdøren hennes. Hun hadde blitt fortørnet da politiet spurte om hun ikke hadde vurdert å flytte. Hun forteller om episoden:

“It was 9pm and quite dark when my taxi pulled up. There was a group of young people smoking stuff on my garden wall.

“I asked them to move so I could get to my door and one pulled out a knife. I can’t tell you what sort but he also had a broken glass bottle in the other hand.”

“It took me completely by surprise but my husband has always told me to make sure I have got my key in my hand after dark. I had a big rucksack and used it to push them out of the way and get to the door. Once inside I called the police.

Etter at politiet kom ble hun fortalt at det ikke var noe å gjøre med saken.

 “They came round, listened and told me it was local youths high on drugs and that nothing could be done. They asked me if I had thought about moving house. That upset me most. I was absolutely incensed.”

Pritii Patel ble gjeninnsatt i regjeringen av Boris Johnson etter at Theresa May tvang henne til gå av etter et hemmelig møte med israelske tjenestemenn, inkludert den israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu.

The Times    Reuters

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂