Tawfiiq Islamsk Senter er Norges største enkeltstående moské. Den er grunnlagt av norsksomaliere og hadde 7.837 medlemmer i 2019. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

I en meningsmåling foretatt av Voxmeter svarte 74,5 prosent av de spurte at de er uenige eller sterkt uenige i at danske moskeer skal få lov til å kringkaste bønneutrop med høyttalere.

Danske Ekstrabladet slår saken stort opp, ikke minst fordi tre danske moskeer har søkt om en slik tillatelse.

Måling: Stort flertal af danskerne er imod bønnekald

74,5 procent svarer i en måling foretaget af målingsinstituttet Voxmeter, at de er uenige eller meget uenige i, at danske moskeer skal have lov at udsende bønnekald over højttalere.

Voxmeter har gennemført 1005 interviews i perioden fra 24. juni til den 29. juni.

Sagen er blevet en varm politisk kartoffel, efter at Kirkeministeriet har bekræftet, at de har modtaget tre henvendelser fra danske moskeer, som ønsker at få lov til at udsende bønnekald over højttalere.

Poteten blir ikke mindre varm etter at muslimer i Århus 10. mai gjennomførte en massebønn på gatene i Gellerup. Det fikk den tidligere Utlendings- og intergreringsminister Inger Støjberg (V) til å si «Man skulle tro at vi ‘befandt os i Islamabad eller Mogadishu«.

Den nåværende Utlendings- og integreringsminister Mattias Tesfaye (S) opplyste tidligere i år om at det må en lovendring til, før det eventuelt kan komme et lovforbud.

Dansk Folkeparti, Venstre, Nye Borgerlige og De Konservative har agiteret kraftigt for et forbud. Men det vides lige nu ikke, om der kan laves et separat forbud mod bønnekald uden at komme i strid med grundlov og konventioner.

Rasmus Stoklund, Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, siger, at han i grundtanken er enig i, at der ikke bør kaldes til bøn over højttalere i danske byer.

Det synes det å være et massivt flertall for. Det er også mange som er villige til å endre den danske grunnloven for å få til et slikt forbud.

I Voxmeters måling er der desuden blevet spurgt om, hvorvidt det vil være hensigtsmæssigt at ændre grundloven og opsige konventionen for at kunne forbyde bønnekald.

Her har 41,2 procent erklæret sig enig eller helt enig.

Les også:

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.