Før valget poserte Enhedslistens Pernille Skipper sammen med partikamerat og imam Kasem Said Ahmad. I august 2019 ble han ekskludert. Slike historier hefter aldri ved venstreorienterte partier. Men for f.eks. Sverigedemokratene gjelder helt andre regler.

“Ved et møde i hovedbestyrelsen for Enhedslisten i slutningen af juni blev det vedtaget at Kasem Said Ahmad ekskluderes fra partiet. Det sker på baggrund af Kasem Said Ahmads udtalelser om at kvinder bør stenes for utroskab. Det fremgår af et referat fra hovedbestyrelsesmødet.

‘Eksklusioner hører til sjældenhederne i Enhedslisten, men her var tale om et synspunkt, som er helt uforeneligt med Enhedslistens politik, og som han havde afvist at tage afstand fra ved henvendelse fra Forretningsudvalget,’ skriver partiet i referatet.

 

Enhedslisten tilsvarer norske Rødt. De er alliert med muslimer og har gjort deres kamp til sin. Dvs de bruker enhver anledning til å presse demokratiet til å gjøre innrømmelser.

Under utdeling av statsborgerskap skal nye borgere gi håndtrykk. Det er en del av seremonien og et tegn på at man vil følge dansk skikk og bruk.

På grunn av koronaen er seremonien lagt på is. Men nå krever Enhedslisten at muslimer må få fritak for håndhilsing, siden samfunnet selv har gått bort fra det. Om enn midlertidig.

Det er et sleipt eksempel på at de røde rykker frem sine og muslimenes posisjoner på demokratiets bekostning når anledningen byr seg.

Men det er vanskelig å lese en slik kontekst ut av NTBs gjengivelse av en Ritzau-melding:

Det danske partiet Enhedslisten mener at utlendinger skal kunne få dansk statsborgerskap under koronakrisen selv om de ikke kan gi et håndtrykk.

Under koronautbruddet i Danmark er folk blitt bedt om å hilse på andre måter enn å gi hverandre hånden.

Dermed er såkalte håndtrykksseremonier, der mennesker offisielt blir tildelt dansk statsborgerskap, blitt utsatt på anbefaling fra regjeringen.

Men det er urimelig og uholdbart, mener det venstreorienterte partiet Enhedslisten.

– Det er jo helt urimelig at vi vedtar lover som er umulig for borgere å overholde, sier talsmann Peder Hvelplund.

Statsminister Mette Frederiksen understreket den 6. mars at det fortsatt er slik at man må gi et håndtrykk for å få dansk statsborgerskap. Samme dag oppfordret utlendings- og integreringsdepartementet kommunene til å utsette de aktuelle seremoniene.

En norsk versjon ville være at korona-reglene åpner for at muslimske kvinner ikke trenger ta menn i hånden, ikke å og ikke i fremtiden. Da vil man ha brukt en nødsituasjon til å presse frem nye regler på arbeidsmarked og ellers.

Dag Herbjørnsrud har allerede hevdet at sharia-reglene beviser sin praktiske anvendelse og berettigelse.

Enhedslisten har hatt forbindelser til Antifa og voldelige miljøer, personmessig og politisk. Ativistmiljøer står sterkere i Danmark enn i Norge. Men hverken Rødt eller Enhedslisten for påhengt adjektiver av NTB eller Ritzau, av typen «omstridt», slik tilsvarede partier på høyresiden ville fått.

 

 

 Hvis du ønsker at begge sider skal måles med samme standard:

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: