Muslimske innvandrere setter sitt preg på danske gater. Foto: YouTube. 

Bør religion spille noen rolle når statsborgerskap skal tildeles? Ja, mener Dansk Folkeparti, og vil heretter ha oversikt over antall muslimer som blir danske statsborgere.

Det er Jyllandsposten som skriver om saken, og refererer Folketingsrepresentant Morten Messerschmidt i Dansk Folkeparti.

Messerschmidt mener muslimer er dårlige til å tilpasse seg det danske samfunnet, og generelt bringer med seg en rekke utfordringer.

Derfor vil han at myndighetene skal skaffe seg oversikt spesifikt over de muslimer som ankommer. Han ønsker å bruke denne informasjonen til å være «ekstra på vakt» med hensyn til hvor mange muslimer som tas inn i landet.

– Det at være muslim rejser for mange nogle grundlæggende problemer med at leve dansk. Hvad end det så handler om synet på kvinder eller synet på loven eller demokratiet. Og derfor ønsker vi at vide, hvad det er for en baggrund, de folk kommer med, siger Messerschmidt, som vil bruge oplysningerne til at være «ekstra agtpågivende, sier han til Jyllandsposten.

Konkret ønsker partiet at alle som heretter søker som statsborgerskap i Danmark, må oppgi sin religion:

*Ansøgere skal oplyse deres religion, og oplysningen skal fremgå af det lovforslag, der med navns nævnelse giver folk statsborgerskab.

Også opprinnelseslandet skal være viktig i vurderingen av om statsborgerskap innvilges, og søkere fra enkelte land bør etter Dansk Folkepartis mening behandles strengere. Sagt på en annen måte – søker herfra er uønsket i Danmark:

*Personer fra MENAPT-landende, dvs. Mellemøsten, Nordafrika, Pakistan og Tyrkiet, skal stå på et lovforslag for sig selv, så man specifikt kan stemme imod statsborgerskab til dem.

Det ønskes i tillegg en klar begrensing av innvilgede statsborgerskap, i forhold til dagens praksis:

*Max. 1.000 nye statsborgerskaber om året (mod ca. 4.800 i 2020).

*Betinget tildeling af statsborgerskab, så man kan miste det, hvis man bryder grundlovens frihedsrettigheder.

*Afskaffelse af dobbelt statsborgerskab.

*Forbehold over for FN’s statsløsekonvention.

Morten Messerschmidt er ikke kategorisk negativ til muslimer. Han medgir at det finnes eksempler på at muslimer har integrert seg vel og lykkes i det danske samfunnet. Dette mener han dog er mer unntak enn regelen:

– …det kan bare ikke skygge over de voldsomme problemer, som vi har oplevet med folk med muslimsk baggrund gennem de seneste 30 år, og derfor må det være det absolut vigtigste at få belyst overhovedet, når man stemmer, siger han med henvisning til de lovforslag, som Folketinget stemmer ja til for at give folk indfødsret.

Dansk Folkeparti er opptatt av at et statsborgerskap bør henge høyt, og ikke være så lett å oppnå som det er i dag:

Han ser statsborgerskabet som »nationens inderste forsvarslinje«. Det giver mulighed for at stemme, ligesom man nærmest er umulig at udvise:

–  Man bliver optaget i familien; det er en meget stor ting, sier Messerschmidt til Jyllandsposten.

Forslaget er møtt med blandede reaksjoner, men faktisk er det sosialdemokratiske regjeringspartiet slett ikke uvillige:

Regeringspartiet Socialdemokratiet er åbent for at opliste religion.

»Umiddelbart ønsker vi så meget transparens som muligt,« siger indfødsretsordfører Lars Aslan Rasmussen.

Alt i alt innebærer utspillet en klar vektlegging av religion i forbindelse med innvilgning av statsborgerskap, og da med konkret brodd mot islam. Det er muslimer Dansk Folkeparti vil «være ekstra på vakt» overfor, noe Messerschmidt mener det finnes gode grunner for.

Så langt har ingen norske stortingspartiet gått inn for noe tilsvarende.

NY BOK! Denne bør leses: 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.