Said Mansour fotografert på flyet til Casablanca fredag kveld. Foto fra Twitter / Thomas Foght, Radio 24syv

Danmark sendte fredag terrordømte Said Mansour hjem til Marokko etter å ha opphevet hans danske statsborgerskap.

Utvisningen ble mulig fordi det ble inngått en spesiell avtale, spesifikt for tilfellet Mansour, med det afrikanske landet, melder Ritzau.

Statsministeren Lars Løkke Rasmussen skal ha inngått avtalen da han var i Marrakesh i Marokko i desember for å godkjenne FNs migrasjonspakt. Dette er imidlertid ikke endelig bekreftet av danske myndigheter skriver dr.dk.

– Han har forrådt oss

Det er en «overordentlig glædelig» nyhet, lyder det fra utlending- og integrationsminister Inger Støjberg:

– Det er måske en af verdens allermest fanatiske islamister overhovedet, som vi har fået sendt ud. Vi har arbejdet intenst på det, og nu er retfærdigheden sket fyldest, siger hun. (dr.dk)

– Han har brugt sin tid i Danmark til at forråde os, og han har forsøgt at undergrave og destabilisere Danmark, og derfor hører han ikke til her, siger hun. (Berlingske)

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, er begeistret over at Danmark er kvitt Mansour:

– Så slap vi af med endnu en islamist, og det er en skøn fornemmelse. Det har vi godt nok kæmpet for i lang tid, sier han til Ritzau.

I kontakt med Krekar

Mansour har hatt kontakt med Krekar i Norge, og var i Oslo i 1997 for å intervjue Krekar om situasjonen i Irak. Video-intervjuet har senere vært en del av det propagandamaterialet som Mansour har distribuert, skriver ABC Nyheter.

I 2003 ble Mansour arrestert etter å blitt avslørt mens han filmet sikkerhetsinstallasjonene ombord på ferga mellom København og Oslo.

I en historisk dom opphevet dansk høyesterett i juni 2016 det danske statsborgerskapet  for «Boghandleren fra Brønshøj», Said Mansour, som også var marokkansk statsborger. Han ble dømt for å ha oppfordret til og støttet terrorisme. Mansour kom til Danmark som voksen.

For vel et år siden fulgte dansk høyesterett opp ved å frata tyrkisk-danske Enes Ciftci statsborgerskapet. Det var første gang i dansk historie at en som var født og oppvokst i Danmark ble fratatt statsborgerskapet.

– Danmark er ikke demokratisk

Fredag kveld ble Said Mansour satt på et fly til Marokko.

En journalist fra danske Radio24Syv var ombord på flyet hvor Mansour ble fulgt av danske politibetjenter. Han forsøkte å snakke med den utviste, men ble nektet av betjentene.

I stedet fikk han en lapp fra Mansour med denne teksten:

«Danmark har ikke noget at gøre med demokrati.»

Marokko har garantert for at islamisten vil bli overvåket når han er tilbake i sitt hjemland.

 

Start 2019 med å støtte Document!

Et fast månedlig beløp gjør at vi kan planlegge utvidelser og vekst. Og hvis du foretrekker impulsive enkeltbeløp, så overraskes vi gjerne 🙂

[simpay id=»280380″]

Eller overfør til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt vipps-nummer er 13629

For å støtte oss via Paypal gå til vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.