Ekstra Bladet melder at den terrordømte tidligere danske statsborgeren Said Mansour har fått omgjort dødsdommen til 25 års fengsel etter en anke. Mansour ble utlevert til Marokko i 2019. I Marokko ble han dømt til døden etter å ha blitt knyttet til et terrorangrep som i 2003 kostet 45 mennesker livet i Casablanca.

Mansour mistet i 2016 sitt danske statsborgerskap etter å ha blitt funnet skyldig i oppfordring til terror og hellig krig.

Said Mansour, som også var kjent som Bokhandleren fra Brøns­høj, distribuerte gjennom sitt forlag “Al Nur Isla­mic Infor­ma­tion” et stort antall hen­ret­tel­ses­vi­deoer, cd’er og lov­pris­nin­ger av kjente terrorister til ter­r­or­cel­ler i store deler av ver­den. I april 2007 fikk Said Mansour tre og et halvt års fengsel for å oppfordre til terror.

Deler av Said Mansours pro­pa­gan­da­ma­te­ri­ale ble fun­net hos ter­r­o­ri­sten Muham­med Atta, som fløy det første flyet inn i World Trade Cen­ter 11. sep­tem­ber 2001.

Mansour hadde et langt kriminelt rulleblad i Danmark.  I 2002 ble han funnet skyldig i sexovergrep mot en 12 år gammel jente som han slepte bort fra en lekeplass og befølte.

I 2012 fikk Said Mansour utstil­le bil­der med isla­misk kal­li­grafi på Husum Bibli­o­tek & Med­bor­ger­cen­ter i Køben­havn. Ansvarlige ved biblioteket, Gitte Raa­s­chou, sa at Said Mansour “også har ytrings­fri­hed”.

– Vi kendte jo Mansour, før han blev dømt. Han kommer her, om ikke dagligt, så næsten dagligt. Vi kender ham som en venlig og beskeden mand. Og jeg ville synes, at det ville være at sidestille med censur, hvis vi ikke lod ham udstille, siger Gitte Raaschou.

På Youtube ligger det fremdeles en video til støtte for den dømte terroristen som levde 30 år på danske skattebetaleres regning.
Terrordømt islamist udstiller koranvers

Ekstrabladet

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.