Gjesteskribent

En demonstrant gestikulerer fremfor en brennende bygning under en protest i Minneapolis den 30. mai 2020. Foto: Lucas Jackson / Reuters / Scanpix.

Situasjon som utspiller seg i amerikanske stater og byer nå, handler ikke om å hedre Floyd, eller å vise sin avsky for rasisme. Dette er politikk på sitt verste. Dette handler om en anledning hvor «timing is everything».

Dette har helt fra starten dreid seg om en mulighet til å politisere en tragisk hendelse, siden det er presidentvalg snart. Man ser til og med på bildet som er brukt nedenfor, at det blir manipulert og politisert fra medienes side. Dette er ikke tilfeldigheter, her er budskapet: Trump beskytter industrien og store kapitalistiske kjeder, for det er «kun» det han bryr seg om.

Hva med å få med seg alle såkalt «mam and pap’s»-butikker og småbedrifter som blir vandalisert og nedbrent av pøbler, iscenesatt for å skape en forferdelig og uholdbar situasjon? De ødelegger livet til vanlige arbeidsfolk som har slitt for det de har, i motsetning til de elementene som nå fyller gatene.

Det er et paradoks at budskapet nei til vold og rasisme benyttes til å tilrøve seg flatskjermer og andre varer – ikke mat, for de er ikke sultne eller fattige, de er så feite at det er så vidt de får med seg flatskjermen.

Dette brukes for alt det er verdt i et politisk spill om makt, ikke for å hedre Floyd eller fordi man ønsker fokus på en sak. I stedet misbrukes Floyd som et brekkjern for det som egentlig ligger bak: opprettholde stigmaet på USAs president, og bli kvitt ham.

Legg merke til hvilke stater som «takker nei» til bistand. Akkurat! Dette er stater styrt av demokrater, de vil ha «borgerkrig»! Denne situasjonen er skapt for å sette presidenten i en håpløs situasjon:

Alternativ 1. La pøbelen ødelegge, rive ned, brenne ned hus, også med folk i, ødelegge biler og butikker til vanlig folk, som så vidt har overlevd koronanedstengingen økonomisk. Nå som utsiktene til bedring og gjennåpning var innenfor rekkevidde, og økonomien kunne bedre seg. Dette ville være en spiker i valgkisten til demokratene, så da er det jo «flaks» at halve USA organiserer seg i protest for akkurat denne hendelsen. Eller var det flaks?

Alternativ 2. Trump må gjøre det som er første prioritet og som han skal håndheve, nemlig beskytte land og befolkning mot ran, vold og ødeleggelser. Uansett hva han gjør, vil dette brukes mot ham av demokratene og media. Denne anledningen er for bra til å være tilfeldig.

 

Forhåndsbestill «Islamismen i Sverige» her!