Danmarks statsminister, Mette Frederiksen (S). Foto: Regeringen.dk

For å hindre at folk ender opp som arbeidsledige, lover den danske regjeringen å betale en stor del av lønnsutgiftene til spesielt utsatte, private virksomheter.

Den danske statsministeren Mette Fredriksen lover blant annet å sette inn ekstra tiltak mot permitteringer i bransjer som er hardest rammet av koronakrisen. Det skriver Politiken.

– Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at undgå at kaste Danmark ud i en økonomisk krise som følge af corona. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at holde dansk erhvervsliv og lønmodtagere så meget ude af krisen som muligt.

– Vi har meget stor forståelse for, at man vil sende medarbejdere hjem, men lad være med at fyre dem, siger hun. (Dansk TV2)

Dersom virksomheter ikke permitterer arbeidstagere, skal den danske staten tilby å betale 75 prosent av lønnen til de ansatte. Tiltaket varer fra 9. mars til 9. juni og er i første omgang beregnet til å koste ca 2,6 milliarder kroner.

Finansminister Nicolai Wammen opplyser at de statlige tilskuddene kan bli større, ettersom det ennå ikke er klart akkurat hvor mange lønnsmottagere som blir omfattet av de nye tiltakene.

Den danske regjeringen var en av de første i Europa til å innføre forbud mot store samlinger og stenging av alle skoler og grenser for å hindre smittespredning. Antall smittede er pt. 864, ifølge tall fra danske helsemyndigheter.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.